Se reduce numărul zilelor libere legale pentru cei din mediul privat? Anunț de ultim moment!

0

Se reduce numărul zilelor libere legale pentru cei din mediul privat? Anunț de ultim moment! Mai mulți parlamentari au propus recent reducerea numărului de zile libere legale din mediul privat, ceea ce a stârnit mari controverse. Asta după ce, mai mulți antreprenori din mediul privat s-au plâns că, din cauza celor 15 zile libere legale, pe lângă cele 20 de zile de concediu de odihnă, ajung să sufere pierderi importante și cer deduceri sau facilităţi fiscale. Ministrul Muncii susține că nu știe despre un asemenea proiect de lege și că nu va fi de accord cu el.

CITEȘTE ȘI: SCHIMBĂRI MAJORE LA OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU EXAMINATORII?

Marius Budăi spune că nu are informații despre un proiect legislativ conform căruia cei care lucrează la patron ar urma să nu mai beneficieze de zilele libere legale, altele decât cele de concediu.

„Niciodată nu am făcut deosebire între cetăţenii români. Dreptul şi Codul Muncii – într-adevăr avem Codul Muncii pentru cei care lucrează în privat, dar Codul Muncii se adresează şi celor care lucrează la stat, care nu sunt funcţionari publici şi sunt personalul contractual, dar nu susţin aşa ceva. Voi verifica. Dacă există aşa ceva, eu vă spun că eu, în calitate de ministru, voi da punct de vedere negativ de la Ministerul Muncii pe asemenea legislaţie.”, a declarat recent Marius Budăi.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata