Se retrage un alt antrenor uriaş: Jupp Heynckes

Antrenorul grupării Bayern Munchen a declarat că se va retrage din activitate la finalul acestui sezon.

Şi ce final de sezon va avea Heynckes (68 de ani) cu gruparea bavareză. După ce a câştigat titlul în Bundesliga cu un număr record de puncte şi mai repede decât oricine altcineva în istorie, tehnicianul german o va conduce pe Bayern de pe bancă în finala Ligii Campionilor şi în cea a Cupei Germaniei, înainte de a-i ceda funcţia lui Josep Guardiola.

“Sâmbătă va fi ultimul meu meci în Bundesliga ca antrenor. Dacă aş fi fost cu 15 ani mai tânăr, m-aş fi gândit la o aventură în străinătate, însă nu mai am vârsta de alta dată. Cluburile vor să schimbe generaţiile, iar acest lucru nu poate fi făcut cu cineva de aproape 70 de ani”, a spus omul care a ghidat-o pe Bayern către un succes cu scorul general de 7-0 în faţa grupării FC Barcelona în acest sezon. Bavarezii sunt neînvinşi în Germania din noiembrie.

În finala Ligii Campionilor, Bayern va da piept cu Borussia Dortmund, în timp ce în finala Cupei Germaniei, se va duela cu VfB Stuttgart.

Născut la Monchengladbach, în 1945, Heynckes a evoluat timp de 12 ani – pe postul de atacant – pentru formaţia locală Borussia în două mandate, având o experienţă de trei sezoane şi la Hanovra. A evoluat de 39 de ori pentru echipa naţională, câştigând atât Cupa Mondială, cât şi Campionatul European. Arte în palmares şi trei titluri ale Germaniei, o cupă naţională şi o Cupă UEFA, toate cu Monchengladbach.

A debutat ca antrenor tot la echipa sa de suflet, în 1979, şi a pregătit-o opt sezoane, până să ajungă la Bayern, alături de care a cucerit două titluri şi a ratat de puţin Liga Campionilor. A trecut apoi pe la Athletic Bilbao, Eintracht Frankfurt, Tenerife, Real Madrid – alături de care a cucerit Liga Campionilor -, Benfica, Schalke, din nou Borussia Monchengladbach şi Bayern Munchen, iar între 2009 şi 2011 a pregătit-o pe Bayer Leverkusen înainte de a reveni pe banca tehnică a bavarezilor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.