Se schimbă legea! Câți ani trebuie să lucreze românii pentru a se pensiona! Femeile au avantaj!

0

Se schimbă legea! Câți ani trebuie să lucreze românii pentru a se pensiona! Femeile au avantaj!

Legea Pensiilor urmează să se modifice și va aduce o mulțime de schimbări importante pentru sutele de mii de pensionari. Concret, potrivit noului proiect, cei care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condițiile privind vârsta standard de pensionare și stagiul minim de cotizare, vor beneficia de pensia pentru limită de vârstă.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: NU PLOUĂ. E AVARIA DE JOI! VIDEO!

De asemenea, cei care îndeplinesc condițiile pensionării și doresc să rămână în activitate o pot face până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Totodată, stagiul minim de cotizare contributiv va fi de 15 ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați, iar stagiul complet, de 35 de ani.

„Începând cu data finalizării eșalonării prevăzute în anexa 5 la lege, stagiul minim de cotizare, stagiul complet de cotizare şi vârsta standard de pensionare, prevăzute de prezenta lege sunt majorate în funcție de evoluția speranței de viață din România, la un interval de maxim 3 ani.

În situația în care se constată o evoluție pozitivă a speranței de viață, Guvernul va lua măsuri de modificare a stagiului minim de cotizare, stagiului complet de cotizare şi a vârstei standard de pensionare cu jumătate din perioada de creștere a speranței de viață.”, se arată în proiect.

Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv şi care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei de pensionare astfel: 

  • cu 6 luni pentru un copil născut şi crescut
  • cu un an pentru doi copii
  • cu un an şi şase luni pentru trei copii
  • cu doi ani pentru patru copii
  • cu doi ani şi jumătate pentru cinci copii
  • cu trei ani pentru şase copii
  • cu trei ani şi jumătate pentru şapte copii şi peste

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata