Se schimbă legea! Ce lucrări poți face fără autorizație de construire!

0

 Se schimbă legea! Ce lucrări poți face fără autorizație de construire!

Vești bune! Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea la Senat, lista lucrărilor ce pot fi făcute de români la locuinţe, fără să fie nevoie de autorizație de construire, s-ar putea extinde. Concret, pe lista lucrărilor fără autorizaţie, ar urma să se afle şi lucrările de montare a unor garduri ușoare, fără fundație, pentru delimitarea terenurilor virane.

CITEȘTE ȘI: DOLIU LA AMBULANȚA ARGEȘ! A MURIT UN ȘEF AL INSTITUȚIEI!

Potrivit propunerii de modificare a Legii 50/1991, se vor putea executa fără autorizație de construire „lucrări de montare a împrejmuirilor cu caracter provizoriu din materiale uşoare, care nu necesită fundaţie, pentru delimitarea terenurilor virane”.

De asemenea, proiectul introduce și obligația ca proprietarii să-și împrejmuiască terenurile virane pe care le au în proprietate, situate în intravilanul municipiului.

„În acest moment, există terenuri intravilane care au proprietar şi care nu sunt împrejmuite. Apare, astfel, riscul ca pe aceste terenuri să fie depozitate deșeuri sau, în sine, să prezinte pericole. Inclusiv din punct de vedere estetic, un teren intravilan care nu este împrejmuit are un aspect total inestetic. Mai mult, atunci când pentru un teren intravilan există autorizație de construire şi au fost demarate lucrări inițiale (de exemplu, săparea fundației), există un pericol real dacă aceste locuri nu sunt împrejmuite.”, apare în proiectul de lege.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata