Se schimbă legea Sportului! CSA Steaua – vizată!

Fotbalul românesc nu încetează să uimească, iar ”trucurile” găsite pentru a ajuta cele două echipe favorite ale structurilor de forță ale statului român, Steaua și Dinamo, amintesc mai degrabă de fotbalul din lumea a treia și nu de campionatele din Occident.

Dacă pentru Dinamo a fost crescut numărul echipelor pentru a nu retrograda, pentru CSA Steaua, echipa Armatei, se schimbă efectiv legea Sportului pentru a le facilita promovarea în prima ligă.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, nu doar că dorește schimbarea legii, dar nici nu vede unde este problema dacă o echipă de fotbal este sponsorizată de Ministerul Apărării din România, adică din bani publici.

„Cum am declarat de mai multe ori, noi sprijinim această modificare a legii sportului. Vrem performanță în sport. Este deja învechită și nu mai corespunde actualelor cereri. După ce elaborăm strategia, o să o modificăm. Va mai dura, dar noi începem de săptămâna viitoare să scriem la ea, iar anul viitor sperăm să treacă de Parlament.

Dacă cineva a făcut demersuri ca Steaua să joace în Liga 1, noi vom aproba asta. Și domnul Bichir poate să inițieze această acțiune, printr-un amendament. Da, trebuie să treacă prin Parlament după. Sunt multe echipe care sunt finanțate de autoritățile statului, cum ar fi Chiajna.Mi se pare că UEFA nu interzice aceste echipe. Cu siguranță trebuie să avem o lege europeană pe sport și fiecare structură să se îndrepte către acest trend. Noi suntem ultima țară care avem această structură cu cluburi care aparțin de stat. CS Dinamo, CSA Steaua, aparțin de stat”, a spus Eduard Novak, la DigiSport.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.