Se schimbă legislația pentru vânzarea terenurilor agricole! Anunțul deputatului Bălășoiu!

0

Se schimbă legislația ce vizează terenurile compuse dintr-o suprafață aflată în intravilan și o suprafață în extravilan, cu destinația agricolă, a anunțat deputatul argeșean Aurel Bălășoiu. Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților a votat, recent, pentru raportul de adoptare a unui proiect  ce vizează schimbarea legislației privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan. Proiectul, care a trecut de Senat în septembrie 2022, dorește să clarifice cadrul legal existent, în condițiile în care, în practică, au apărut numeroase probleme și interpretări.

„Terenurile agricole situate în intravilan care formează un singur imobil, identificat printr-un singur număr cadastral, compuse parțial dintr-o suprafață majoritară aflată în intravilan, cu categoria de folosință curți, construcții și parțial în extravilan, cu destinația agricolă, nu intră sub incidența prezentei reglementări. „În practică, în mediul rural, sunt oameni care, pentru a nu plăti impozite pe toata suprafata de teren, au pe intravilan doar curți, construcții, celălat teren fiind declarat arabil”, a declarat deputatul Aurel Bălășoiu.

Amintim că, potrivit legislației în vigoare, tranzacțiile cu terenuri în extravilanul localităților sunt supuse unor condiții mai stricte.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata