Se schimbă numărul maxim de elevi într-o clasă! Principalele modificări în noul an școlar!

0

Se schimbă numărul maxim de elevi într-o clasă! Principalele modificări în noul an școlar!

Începând de luni, 11 septembrie 2023, elevii revin în sălile de clasă, unde îi așteaptă mai multe schimbări. Una dintre modificările importante se referă la numărul mult mai redus de locuri maxime în fiecare clasă.

CITEȘTE ȘI: PERCHEZIȚII LA CJ ARGEȘ ȘI PRIMĂRIA ȘTEFĂNEȘTI!

Concret, potrivit noii Legi a Educației, numărul de elevi dintr-o clasă se va schimba, comparativ cu perioada anterioară, media fiind de 22 elevi. Limita superioară este 26 de elevi, iar limita inferioară a fost stabilită la 15 elevi pentru fiecare clasă în cadrul unei instituții de învățământ preuniversitar.

„Învățământul liceal, inclusiv dual: clasa cuprinde, în medie, 22 de elevi, dar nu mai puțin de 15 și nu mai mult de 26.”, precizează textul legislativ relevant.

Există modificări și la nivelul învățământului postliceal, unde numărul de elevi scade, de la 30 la 28. În ceea ce privește învățământul sportiv și cel artistic, numărul maxim de elevi într-o clasă scade de la 25 la 24.

„Învățământul sportiv și de artă: clasa cuprinde, în medie, 16 elevi, dar nu mai puțin de 8 și nu mai mult de 24, și poate fi constituită din maximum 4 grupe. Grupa cuprinde, în medie, 7 elevi, dar nu mai puțin de 4 și nu mai mult de 10.”, se spune în textul de lege.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata