Se semnează contractul pentru lotul Cornetu – Tigveni din Autostrada Pitești – Sibiu! Află când!

0

Contractul pentru lotul Cornetu – Tigveni (37,4 km) din cel mai important proiect rutier al Românei va fi semnat cel târziu la începutul săptămânii viitoare, a anunțat marți Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii. Cu o valoare de 5,32 miliarde de lei, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu – Pitești va fi cel mai mare semnat de Compania de Drumuri.

„Eu cred că cel târziu la începutul săptămânii viitoare – eu i-am rugat pe colegii de la CNAIR să se întâmple acest lucru joi sau vineri – să semnăm și cel mai mare contract pe care l-a semnat vreodată CNAIR, și anume lotul 3 de la Autostrada Sibiu – Pitești”, a spus șeful Transporturilor .

Potrivit lui, după semnarea acestui contract, toate cele cinci loturi de la Sibiu la Pitești  vor avea constructori. „Ar fi prima traversare a Carpaților între regiunile istorice ale României”, a menționat Grindeanu.

Pe 12 mai, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat căștigătoare oferta asocierii italo – române Astaldi/WeBuild – Tancrad pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

Parte a tronsonului care traversează Carpații, secțiunea Cornetu – Tigveni are o lungime de 37,4 km.

– Perioada contractuală de proiectare este de 12 luni

– Perioada pentru construcție este de 45 de luni.

Mai clar: lucrările trebuie să fie finalizate în patru ani și nouă luni, a precizat pe 12 mai Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului, pe traseul secțiunii 3 urmează să fie construite:

– 95 de poduri și pasaje

– 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie)

– 1 Nod rutier la Cornetu

– 1 Nod rutier la Văleni

– 1 Ecoduct în zona localității Călinești

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata