Se ştiu semifinalistele

Duminică seara s-a disputat la Kiev cea de-a patra partidă contând ca sfert de finală a Campionatului European 2012 din Polonia şi Ucraina. S-au întâlnit Anglia şi Italia, eterne rivale în fotbalul european şi mondial. Italia s-a calificat după o victorie decisă la penaltiuri cu scorul de 4 – 2. Astfel, în semifinale se vor întâlni Portugalia cu Spania şi Germania cu Italia.
Meciul 28
Anglia – Italia 2 – 4 (0 – 0; 0 – 0), după executarea loviturilor de la 11 metri
Primul meci de 0 – 0 din acest Campionat European, primul meci decis la penaltiuri!
Cel mai frumos 0 – 0 din ultimii 20 de ani
Marea miză a meciului, calificarea în semifinalele Cam­pionatului European, i-a marcat vizibil pe cei 22 de combatanţi. Concentrare maximă, figuri grave, prudenţă mare, se putea citi pe feţele jucătorilor. Până şi excentricul şi nonconformistul Mario Balotelli era capacitat la maxim de importanţa partidei. În final, după 120 de minute a fost 0 – 0. După un meci fără goluri se spune că a fost plictisitor, amărât, slab din punct de vedre tehnico-tactic, şi aşa mai departe. Dar acest 0 – 0 a fost cel mai frumos meci egal, fără goluri, din ultimii 20 de ani! Cel mai frumos 0 – 0…
Mingea n-a vrut să intre în poartă!
Spre surprinderea multora, italienii au fost protagoniştii acestei partide pe care au dominat-o de la un cap la altul. Doar golul le-a lipsit. Au fost ocazii peste ocazii, numai Balotelli a ratat trei mari oportunităţi, mingi expediate în bară, gol anulat italienilor, parade de mare clasă ale portarilor Hart şi Buffon.  Mingea n-a vrut pur şi simplu să intre în poartă, dar nimeni parcă nu s-a supărat. Rooney şi ai lui parcă au aşteptat penaltiurile, cu toate că ştiau că sunt blestemaţi să piardă mereu la această loterie. Anglia mai pierduse de cinci ori departajările la loviturile de la 11 metri. Şi avea să o mai facă odată…
Italianul Montolivo ratează primul penalti
Aşadar, 0 – 0 după 120 de minute. Au urmat loviturile de departajare. Englezii aveau speranţe în inspiraţia şi mânuşile lui Hart, italienii în cele ale lui Gigi Buffon. Şi „loteria“ începe. Primul a transformat Mario Balotelli: 1 – 0 pentru Italia. A urmat Steven Gerrard pentru englezi. A transformat şi el: 1 – 1. Următorul penalti este executat de Montolivo. Italianul nu nimereşte poarta şi englezii „explodează“ de fericire! Rooney îl execută pe Buffon şi aduce Anglia în avantaj: 2 – 1! Britanicii credeau că blestemul s-a rupt şi vor merge mai departe în semifinale. Dar mai erau de executat încă cinci penaltiuri.
Ashley Young a dat-o în bară…
La 2 – 1 pentru Anglia a urmat veteranul Pirlo care a lăsat deoparte tensiunea şi a dat o „scăriţă“ măiastră: 2 – 2. Pentru Anglia a urmat Ashley Young. Buffon a plecat în plonjon, nu mai era nici o şansă să apere şutul lui Young, dar „Bărbosul“ a pus bara în calea mingii expediate de jucătorul englez! După şase penaltiuri scorul era egal: 2 – 2.
A mai ratat un „Ashley“
A urmat Nocerino, care a înscris fără probleme, trimiţându-l pe Hart la ţigări, iar scorul a devenit 3 – 2 pentru Italia! Pentru că în echipa lui Roy Hodgson sunt doi „Ashley“, Young şi Cole, ultimul a urmat la execuţia de la punctul cu var. Gigi Bufon nu atinsese nici o minge din cele trei executate până atunci, şi şi-a zis că este timpul să facă o minune. Ashley Cole şutează în stânga portarului, iar Buffon îl ghiceşte şi apără!!!
Diamanti – execuţie finală!
La 3 – 2 pentru Italia, a urmat la „execuţie“ jucătorul sărmanei Bologna, Diamanti. Dacă înscria, Italia câştiga. Dacă apăra Hart, Anglia rămânea în cursă şi mai executa un penalti. Dar Hart a demonstrat că n-are inspiraţie şi nu l-a ghicit pe italian. Diamanti a înscris, s-a făcut 4 – 2 şi Italia merge mai departe în semifinale unde va întâlni marea favorită, Germania!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.