Se strică vremea în toată țara! Vine frigul din nou în România! ANM anunță că temperaturile scad drastic de la o zi la alta!

0

Vânt puternic în toată țara până diseară! Află care sunt zonele vizate de codurile portocaliu și galben!

CITEȘTE ȘI: DOLIU IMENS ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL ARGEȘEAN! A MURIT UN APRECIAT ȘI CUNOSCUT PROFESOR!

Meteorologii anunță mari schimbări ale vremii și avertizează că va fi cod portocaliu de vânt puternic în mare parte a țării. Codul galben emis pentru noaptea de luni spre marți, valabil în mare parte a țării, se va transforma într-unul portocaliu, din această dimineață.

După o perioadă de aer tropical deasupra României, care a adus câteva zile de-a dreptul caniculare, cu temperaturi care au depășit 27 de grade celsius, urmează furtuni, astfel că în unele zone vor fi diferențe de temperaturi de peste 10 grade de la o zi la alta. Atenționarea este valabilă astăzi, între orele 08.00 – 20.00.

Vor fi intensificări susţinute ale vântului în toată ţara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 120 km/h.

Coduri galben și portocaliu de vânt

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt și în județul nostru, așa că, până diseară se pot produce vijelii și, în unele zone pot fi ploi însemnate cantitativ.

„Vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. Vor fi fenomene meteo exteme, cu descărcări electrice și ploi însemnate cantitativ în zonele specificate. De asemenea, în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…120 km/h.”, anunță ANM.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata