Se vede Rio prin baraj! Cine sunt adversarii „tricolorilor”?

Tricolorii au câștigat cu scorul de 2-0 meciul cu Estonia și s-a calificat în play-off-ul european.

Echipa lui Victor Pițurcă nu a făcut un meci strălucit pe Național Arena, tremurând în debutul partidei la o ocazie mare a balticilor. Bogdan Stancu a irosit și el o șansă imensă, înainte ca atacantul Ciprian Marica să deschidă scorul, din penalty.

Același Marica a majorat avantajul României, care va merge la baraj și datorită victoriei Olandei de la Istanbul. ”Portocala” s-a impus tot cu 2-0, prin golurile marcate de Arjen Robben și Wesley Sneijder.

Adversara României va fi aleasă dintre Portugalia, Grecia, Ucraina sau Croația.

Românii nu au amintiri prea plăcute cu meciurile de baraj. Cel mai recent astfel de duel a avut loc în toamna lui 2001, când Slovenia a reușit să îi elimine pe tricolori după două meciuri foarte echilibrate. Ex-iugoslavii au mers atunci la turneul final al Cupei Mondiale din Japonia și Coreea de Sud, în timp ce tricolorii au rămas pentru prima oară acasă, după trei calificări consecutive.

De această dată, România vine după trei ratări consecutive ale calificărilor la Cupa Mondială. Cel mai dificil adversar de pe listă este Portugalia, care îl are în lot pe unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume: Cristiano Ronaldo. Lusitanii au încheiat pe locul doi într-o grupă câștigată de Rusia.

Croația mizează pe aportul ofensiv al lui Mario Mandzukici – vedeta de la Bayern Munchen -, însă ”șahiștii” au pierdut mult din viteză în ultimele luni. Ultima victorie a croaților în Grupa A, câștigată de Belgia a fost obținută în martie, în Țara Galilor.

Ucraina a pierdut lupta pentru calificarea directă cu Anglia, însă a pierdut un singur meci în această campanie, pe teren propriu, cu Muntenegru. Ofensiva ucraineană nu este tocmai cea mai de temut din Europa, esticii punctând doar de 11 ori în opt partide, dacă scoatem din calcul rezultatele cu micuța San Marino.

Grecia s-a luptat până în ultima clipă cu Bosnia pentru obținerea biletelor pentru Rio, însă ex-iugoslavii au reușit – în premieră – să se califice, datorită golaverajului superior. Principalul atu al elenilor pare să fie defensiva. Au primit gol în doar două din cele 10 meciuri jucate în Grupa G, trei în Bosnia și unul în Letonia.

Tragerea la sorți a meciurilor de baraj va avea loc la Zurich, în 21 octombrie, iar duelurile se vor disputa pe 15 și 19 noiembrie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.