Se vinde Petrochimia Bradu! La ce preț?

0

Petrochimia Bradu a fost scoasă la vânzare de către lichidatorul judiciar, potrivit unui anunț de licitație lansat recent de către Oltchim SA. Clădirile administrative, echipamentele, terenul aferent de 165 hectare, instalațiile, sau ce a mai rămas din ele, după închiderea combinatului petrochimic au fost scoase la licitație pentru suma de 49 milioane euro, iar prima ședință va avea loc la mijlocul lunii februarie.

„Subscrisele BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. și ROMINSOLV S.P.R.L., în calitate de lichidatori judiciari al debitoarei OLTCHIM S.A., organizează ședință de licitație publică cu strigare pentru vânzarea, în bloc, a activelor proprietate a OLTCHIM S.A., situate în jud. Argeș, comuna Bradu, sat Geamăna, str. Petrochimiștilor, nr.3. Pachetul oferit spre vanzare este alcătuit din teren (165 ha), clădiri, instalații petrochimice, echipamente, licențe și alte asemenea. Prețul de pornire al ședinței de licitație este 244.870.736 Lei, exclusiv TVA” se arată în anunțul de vânzare.

Petrochimia și Arpechim – ping pong între promisiuni și capital electoral

Soarta Petrochimiei Bradu și a Arpechim a fost un ping-pong constant între autorități și lichidatorii judiciari după intrarea în faliment a colosului industrial din zona Sud a Piteștiului. De la 20.000 de angajați, cât număr combinatul petrochimic în urmă cu 20 ani, acum, bate vântul pentre clădirile lăsate în paragină și printre ce a mai rămas din instalațiile prin care curgeau sute de tone de produse petroliere în perioada de glorie.

CITEȘTE ȘI: ACUM! MAȘINĂ CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI! POMPIERII – MOBILIZARE DE FORȚE!

Începând cu 2009, combinatul petrochimic a intrat într-un declin continuu, un declin care a însemnat disponibilizarea a zeci de mii de persoane și, automat, închiderea activității. În anul 2016, ceea ce a fost la un moment dat „perla industriei” piteștene mai număra doar 70 de angajați.

Promisiuni au fost făcute pe toate planurile: politic, privat, dar nimic nu s-a concretizat. Acum, cel care va dori să preia activele Petrochimiei va putea, ori să retehnologizeze combinatul, ori să pună la pământ toate construcțiile și instalațiile și să construiască nestingherit un nou cartier rezidențial.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata