Ședință cu scântei în CL Pitești! Miza – bugetul municipiului!

0

Este ședință cu scântei în aceste momente la dezbaterea bugetului pe anul 2024 a municipiului Pitești, unde opoziția și puterea se contrează pe proiectele acceptate și refuzate. Pe de o parte, liberalii, prin vocea consilierului local Mihai Coteț, au anunțat că nu vor vota proiectul de buget din cauză că o mare parte dintre inițiativele pe care le-au depus nu au fost luate în considerare, iar conducerea a dat dovadă de lipsă de transparență în momentul în care a fost întocmit bugetul.

CITEȘTE ȘI: COPILAȘ DE 5 ANI-MOARTE SUBITĂ! TRAGEDIE DE NEDESCRIS ÎNTR-O FAMILIE DIN PITEȘTI!

De asemenea, useriștii s-au plâns prin vocea vicelui Mihai Mihăilescu că sumele pe care le-au alocat la unele amendamente, sau unele proiecte, nu au fost luate în considerare. În acest caz, edilul Cristian Gentea a explicat că Mihăilescu nu a avut nicio discuție, deși sunt șapte metri între birourile lor, iar suma propusă pentru studiul de fezabilitate pentru trenul metropolitan de cinci milioane lei este una mult prea mare.

În replică, social democratul Dumitru Tudosoiu a declarat că „supărările că nu au fost incluse sau aprobate unele proiecte, nu ar trebui să oprească investițiile din anul în curs”. De asemenea, Tudosoiu a explicat că este unul dintre cele mai mari bugete de investiții pe care l-a avut Piteștiul în ultimii ani, iar lista proiectelor care sunt incluse sunt importante pentru comunitate.

De asemenea, edilul Cristian Gentea a replicat că a discutat inclusiv cu premierul Marcel Ciolacu, astfel încât sumele pierdute din TVA să fe recuperate. Mai mult, edilul a reiterat faptul că Piteștiul beneficiază de cea mai mare sumă din ultimii ani.

Ulterior, suspus la vot, bugetul a trecut cu votul majorității din Consiliul Local Pitești.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata