Șefa APIA Argeș Mari Pană – trimisă în judecată, deși a scăpat de acuzația de luare de mită!

0

Mariana Turcescu (fostă Pană), director suspendat al APIA Argeș a fost trimisă în judecată de magistrații Curții de Apel Pitești după ce a fost acuzată de procurorii DNA că a intervenit alături de directorul adjunct al instituției pentru a ajuta o cunoștință pentru a promova un examen de angajare al instituției pe care o conducea.

CITEȘTE ȘI: „SUNT MAI MULŢI OAMENI, NU PUTEM VEDEA CÂŢI, FĂRĂ SEMNE DE VIAŢĂ!” TRAGEDIE PE A1!

Turcescu a fost acuzată inițial de acuzată de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Concret, în cursul lunii februarie 2021, Mariana Turcescu (fostă Pană), „beneficiind de ajutorul colegei sale, Delureanu Anamaria Alexandra (n.r. – director adjunct APIA Argeș), printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau. Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv”.

În luna mai, ambele directoare au fost trimise în judecată de către magistrații Tribunalului Argeș. Nemulțumită de acuzațiile care i-au fost aduse, dar și pentru faptul că procurorii DNA au clasat infracțiunea de luare de mită, Mariana Pana a constestat decizia. În cursul zilei de astăzi, magistrații forului superior, respectiv Curtea de Apel Pitești, au decis să înlăture dispoziția de trimitere în judecată pentru această acuzație. În schimb, șefa suspendată a APIA Argeș va merge în fața judecătorilor pentru a se apăra împotriva acuzației de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

„Admite contestația formulată de inculpata TURCESCU MARIANA, împotriva încheierii din data de 28 aprilie 2023, pronunțată de Tribunalul Argeş , în dosarul nr. 6621/109/2022/a1. Înlătură dispoziția de începerea judecății cu privire la inculpata TURCESCU MARIANA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită prev. de art.289 Cod penal rap. la art.6 din Legea nr.78/2000. Menţine în rest dispozițiile încheierii” se arată în decizia magistraților.

În schimb, mâna sa dreaptă, Alexandra Delureanu va răspunde pentru ambele acuzații, după ce magistrații au decis să respingă contestațiile.

Respinge, ca nefondată, contestatia formualtă de inculpata DELUREANU ANAMARIA ALEXANDRA, împotriva încheierii din data de 28 aprilie 2023, pronun?ată de Tribunalul Argeş , în dosarul nr. 6621/109/2022/a1. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă inculpata DELUREANU ANAMARIA ALEXANDRA la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 19 septembrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”  se arată în decizia judecătorilor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata