Șeful Salvamont Argeș: „300, ca la Termopile! Nu intră ei în perete cu noi sau în situații dificile!”

0

Zeci de salvatori montani ar urma să rămână fără serviciu, iar activitatea Salvamont, din toate zonele țării, va fi afectată în cauzul în care ordonanța austerității va fi aplicată în forma adoptată. Traseele montane sunt parcursed de către turiști cu experiență, dar de cele mai multe ori, pe potecile montane apar tineri nepregătiți și încălațați în tenești. Tineri, care ulterior sună la Salvamont pentru a-i recupera.

Efectivul salvamontiștilor din România, o țară în care zona muntoasă este deloc de neglijat, de abia urcă peste 250 de persoane. Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș și unul dintre cei mai vechi salvatori montani, ne-a explicat ceea ce ar însemna aplicarea ordonanței austerității pentru Salvamont:

„Suntem 262 de salvatori montani la nivel național.  300, ca la Termopile, că avem aceeași… cum să spun, determinare în momentul ăsta. Reorganizarea asta presupune ca toate instituțiile care nu au 50 de angajați să se comaseze cu altele care au profil asemănător. Cum noi ne putem comasa cu cine? Cu teatrul de estradă… probabil…  Ar fi frumos… băieților, le-ar plăcea! Dar vă spun sincer, cum nu ai cu cine să te comasezi, în momentul în care ai o activitate unică, nu numai în cadrul, cum zice legea, în cadrul UAT-urilor.

Jandarmeria montană, dar alte activități care au activitate unică, nu au nicio legătură cu salvarea montană. Pot să ne sprijine, dar nu intră în perete cu noi sau în situații dificile. Și atunci, comasarea o reducere cu 15% a personalului. Ceea ce la noi înseamnă patru oameni. Nu am pe cine să dau afară. Suntem hotărâți să ne apărăm drepturile până la capăt!” a declarat sănduloiu pentru Obiectiv de Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata