ziarobiectiv.ro

Șeful Salvamont Argeș – declarații în cazul turiștilor blocați la Cabana Capra: „„Sunt șocat, uimit, de faptul că o succesiune de astfel de avalanșe nu a avut victime!”

0

Șase avalanșe au avut loc pe parcursul noții în zona Cabanei Capra, a anunțat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș. 50 de turiști au rămas blocați după ce zăpada căzută de pe versanți a acoperit parcarea cu mașini și complexul turistic, iar timp de zece ore forțele de intervenție argeșene au intervenit pentru a-i evacua. Șeful salvatorilor montani argeșeni a declarat după încheierea intervenției că este o minune faptul că nimeni nu a fost rănit în urma evenimentului.

„Sunt șocat, uimit, de faptul că o succesiune de astfel de avalanșe nu a avut victime. Aseara, nu mi-a venit să cred. Dacă nu suna nimeni la 112, nu aveam de unde să știm. Din toate informațiile, nu existau victime. Aveam dubii, era ciudat dacă pleca doar o avalanșe. Au fost șase! Nu am mai văzut așa ceva din 1986. Când pleci de la Piscul Negru, pe versantul estic, a plecat în avalanșe succesive. Faptul că nu a fost nicio victimă mi se pare că este un noroc foarte mare. Asta din cauză că s-a întâmplat foarte târziu. Dacă era zi, era o tragedie. Noi, primul lucru pe care l-am făcut a fost să analizăm situația și am venit cu două autospeciale, șase salvamintiști, trei câini și o dronă. Am reușit să vedem că tot versantul estic pare curățat. Primii care au coborât se vedea că sunt oameni de munte. Erau echipați corespunzător. Restul… erau oameni normali și doreau să coboare cu mașina pentru a nu se expune riscurilor. Am mers să îi convingem că îi putem duce jos” a declarat Sănduloiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata