Senatorul Dănuț Bica – preocupat de gestionarea a 10.000 de locuri suplimentare pentru elevii din licee!

Deficitul cadrelor didactice din sistemul de educație românesc, lipsa de spații și lipsa de dorință a proaspeților absolvenți ai facultăților cu profil pedagogic sunt principalele temeri ale senatorului PNL de Argeș Dănuț Bica după adoptarea ordonanței de urgență a Guvernului prin care se reînființează aproximativ 10.000 locuri pentru elevii de clasa a IX-a începând cu anul școlar 2022-2023.

Demnitarul argeșean a adresat o serie de întrebări ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cu scopul de a exista siguranța că sistemul de învățământ nu va fi prins nepregătit de schimbările ce urmează să aibă loc.

 „Satisfacția produsă de adoptarea acestei hotărâri nu poate însă să nu ridice semne de întrebare cu privire la capacitatea infrastructurii liceale, și mai ales, a personalului didactic de predare de a face față unei creșteri atât de mari a cifrei de școlarizare.

În aceste condiții, cunoscând capacitatea dumneavoastră de a găsi cele mai bune soluții, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Având în vedere deficitul acut de personal didactic de predare din învățământul preuniversitar, ce măsuri intenționați să adoptați pentru a asigura necesarul de cadre didactice calificate pentru clasa a IX-a, învățământ liceal cu frecvență la zi, în anul școlar 2022-2023?
  2. Cum vă propuneți să stimulați absolvenții facultăților de profil pentru a se orienta către o carieră didactică în învățământul preuniversitar? În acest sens, analizați și posibilitatea de a susține adopotarea unei noi majorări a salariilor pentru personalul didactic?
  3. Dată fiind capacitatea relativ limitată a unor licee/colegii de a extinde numărul de clase, ca urmare a lipsei de spații, ce măsuri aveți în vedere să implementați până la începutul viitorului an școlar pentru a asigura sălile necesare pentru desfășurarea cursurilor la clasa a IX-a?” se arată în interpelarea făcută de senatorul Dănuț Bica.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.