Sfântul Gheorghe nu va fi sărbătorit pe 23 aprilie în acest an! Află când a fost mutată sărbătoarea!

Românii care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe nu îşi vor mai serba anul acesta onomastica în ziua de 23 aprilie, ci în 25 aprilie, care coincide cu a doua zi de Sfintele Paşti.  De aceste modificări, sunt vizați aproape un milion de români.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române explică motivul acestei schimbări, și anume că ziua respectivă coincide cu Sfânta și Marea Sâmbătă, iar atunci când sărbătorirea sfinților mari este în Vinerea Mare sau Sâmbăta Mare această sărbătoare este transferată a doua zi de Paști.

„Anul acesta, ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe coincide cu Sfânta și Marea Sâmbătă, zi în care credincioșii ortodocși de pretutindeni sunt chemați să-și îndrepte atenția spre lucrarea mântuitoare a Domnului Iisus Hristos săvârșită în această zi, în care a stat cu trupul în mormânt, dar cu sufletul S-a coborât în iad și a eliberat de acolo sufletele drepților ținute până atunci în întuneric, apoi a deschis raiul, făcându-l accesibil tuturor celor ce vor crede în El.”, a explicat pentru Basilica.ro Arhim. Chiril Lovin, coordonatorul Departamentului Carte de cult al Patriarhiei Române, şi slujitor la Mănăstirea Antim din Capitală.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.