Și-a înjunghiat cu sânge rece tatăl în gât și a plecat în vecini! Pedeapsa primită de criminal!

0

Un bărbat de 30 de ani din Pitești își va petrece următorii 18 ani în închisoare după ce și-a ucis cu sânge rece tatăl în urma unui conflict spontan, au decis judecătorii de la Tribunalul Argeș. Odioasa crimă, care a avut loc în octombrie 2021, când T. T., într-un acces de furie, a pus mâna pe un cuțit și l-a înfipt în gâtul bătrânului și a plecat în vecini lăsându-l pe bărbat într-o baltă de sânge i-a adus, în prima instanță, 18 ani de detenție și mai multe interdicții.

Condamnat cu suspendare pentru că a condus beat

Viciul băuturii i-a adus în 2019 o condamnare cu suspendare din cauză că a fost prins de oamenii legii sub influența băuturilor alcoolice. Chiar dacă a primit o asemenea sentință, tânărul nu s-a lecuit de patima alcoolului, motiv pentru care avea cu tatăl său deseori discuții. Totul a culminat în ziua de sâmbătă, când bătrânul i-a reproșat, din nou, că are o problemă cu băutura, moment în care tânărul a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe tatăl său în gât.

Bătrânul lăsat într-o baltă de sânge

Bătrânul a picat secerat la pământ, iar tânărul a plecat la un vecin, lăsându-l pe tatăl său într-o baltă de sânge. Bărbatul i-a povestit consăteanului ceea ce a făcut, iar acesta a alertat imediat autoritățile. La fața locului s-au deplasat oamenii legii și un echipaj medical. Odată ajunși la locuința celor doi, medicii nu au mai putut face nimic pentru tatăl tânărului. Sângerase până la ultima suflare.

Polițiștii l-au găsit pe criminal în locuința vecinului care a anunțat autoritățile și a fost luat pe sus și dus la audieri, unde și-a recunoscut fapta. După cercetările de la fața locului și declarațiile vinovatului, dar și ale martorilor, T.T. a fost reținut de pentru 24 de ore, iar recent, magistrații de la Tribunalul Argeș l-au condamnat, în primă instanță, la 18 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare.

Iată sentința dată de judecători:

„În baza art. 199 alin. 1 Cod. pen. corob. cu art. 188 alin. 1 Cod penal condamnă pe inculpatul T.I.T, aflat în prezent în Penitenciarul Mioveni, la pedeapsa de 18 ani închisoare, în condițiile prevăzute de art. 60 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, sub forma agravantă a omorului, prevăzută de art. 199 alin. 1 Cod. pen. corob. cu art. 188 alin. 1 Cod. pen,. În temeiul disp. art.67 alin.2 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, pe lângă infracţiunea pentru care a dispus condamnarea, după executarea pedepsei închisorii, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, lit. b) – dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, h) – dreptul de a purta orice categorie de arme, pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei principale. În temeiul art. 65 alin. 1 C pen. interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă accesorie aceleaşi drepturi prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b şi h, pe perioada executării pedepsei principale.

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. a) C.proc .pen. rap. la art. 72 alin.1 C.pen. deduce din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive a inculpatului, începând cu data de 30.10.2021, la zi. În baza art. 399 alin.1 C.proc.pen. menţine starea de arest a inculpatului. În temeiul disp. art.112 alin.1 lit.b C.pen. confiscă de la inculpat a unui cuţit cu lungimea totală de 23 cm, aflat la magazia de corpuri delicte a Tribunalului Argeş, conform Borderoului din data de 20.12.2021. În baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea adăugării profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În temeiul art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 2.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1746 lei reprezintă cheltuieli judiciare avansate de stat, aferente fazei de urmărire penală. În temeiul disp. art.274 alin.6 Cod procedură penală onorariul parţial al apărătorului din oficiu în cuantum de 289 lei, conform împuternicirii avocaţiale nr.1028/15.03.2022 emisă de Baroul Argeş se suportă din fondurile avansate de Ministerul Justiţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării hotărârii. Pronunţată la data de 18. 07. 2022, prin punerea la dispoziția părților și procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, la Tribunalul Argeş – Secţia Penală” se arată în minuta magistraților de la Tribunalul Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata