Și-a tăiat venele, și-a pus ștreangul de gât și a sărit cu mașina în baraj! Drama sinucigașului de la Curtea de Argeș!

Deprimat din cauza divorțului prin care a trecut și a ordinului de restricție pe care fosta soție l-a obținut, un bărbat din Curtea de Argeș a încercat să își pună capăt zilelor de mai multe ori în ultimul an, sărind cu mașina în barajul din Curtea de Argeș, a încercat să își dea foc și ultima dată, și-a tăiat venele, s-a legat la mâini și și-a pus ștreangul de gât.

Nu a putut accepta ideea despărțirii

Drama bărbatului a început în luna septembrie 2021, când soția sa a intentat proces de divorț din cauza caracterului violent al celui care îi era soț. La aproximativ o lună, bărbatul s-a dus să discute cu aceasta, în speranța că vor găsi o cale de mijloc și se vor împăca, dar discuția dintre cei doi a degenerat, iar bărbatul a lovit-o cu bestialitate peste față și corp. Când a scăpat din mâinile fostului soț, femeia a alertat auoritățile, iar oamenii legii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru cinci zile, ulterior fiind prelungit de către Judecătoria Curtea de Argeș la șase luni din cauza gravității leziunilor suferite de femeie.

Bărbatul nu s-a lăsat mai prejos și s-a dus din nou să vorbească cu fosta soție, deși nu avea voie să se apropie la mai puțin de 50 metri de aceasta sau să o contacteze. Pentru acest lucru s-a ales cu un dosar penal pentru încălcarea ordinului.

Prima tentativă: a sărit cu mașina în baraj

În luna decembrie, bărbatul a avut prima tentativă de a-și pune capăt zilelor și a sărit cu mașina în canalul de acumulare din apropierea Hidrocentralei din Cuirtea de Argeș. În momentul în care a ajuns în apă, acesta s-a speriat și a ieșit pe plafonul mașinii, fiind văzut de un trecător care a alertat autoritățile.

În momentul în care pompierii și polițiștii au ajuns la fața locului, bărbatul a fost găsit pe autoturismul scufundat în apă. Acesta a fost adus la mal de pompieri cu barca de salvare și a fost preluat cu hipotermie de un echipaj SMURD care l-a transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare.

A doua tentativă: a vrut să își dea foc în fața apartamentului fostei soții

La începutul lunii februarie, bărbatul a mai avut o încercare de a lua legătura cu fosta soție. Acesta s-a dus la Spitalul Curtea de Argeș, unde lucrează femeia, dar din cauză că aceasta nu a vrut să discute cu el, a făcut scandal și a distrus mai multe obiecte de mobilier. După „reprezentanție”, în cursul zilei de 1 februarie, bărbatul s-a dus la locuința femeii, s-a stropit, atât pe el, cât și ușa apartamentului și a amenințat că își dă foc.

Din fericire, femeia reușise să alerteze autoritățile, dat fiind faptul că pe numele bărbatului există un ordin de restricție, iar oamenii legii au reușit să îl oprească în ultima clipă. Acesta a fost imobilizat și dus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Inițial a fost dus la spital pentru a primi îngrijri medicale, iar ulterior a fost arestat la dodmiciliu până la sfârșitul lunii mai, când a fost pus sub control judiciar.

Și-a tăiat venele și a amenințat că se spânzură

În cursul zilei de sâmbătă, bărbatul s-a întâlnit cu fosta soție într-un magazin din Curtea de Argeș, unde a încercat să discute cu ea, ba chiar a încercat să și o sărute. Femeia a alertat imediat autoritățile, de teama izbucnirii unui nou scandal, dar între timp, bărbatul își punea la punct ultimul plan pentru a-și încheia socotelile cu viața.

Acesta și-a tăiat pe vene, într-o pădure din Orașul Regal, s-a fotografiat și a trimis poza și mesajul prin care anunța că se sinucide unei cunoștințe comune, care a redirecționat totul fostei partenere de viață a bărbatului. Femeia a alertat imediat autoritățile, iar în căutarea sinucigașiului au plecat oamenii legii, mascații, pompierii și voluntari.

Echipele de căutare au descoperit autoturismul bărbatului în apropiere de pădurea Maluş Ciorii, iar la scurt timp l-au găsit și pe bărbat urcat într-un copac, legat la mâini și cu streangul de gât, Mai bine de o jumătate de ore a încercat negociatorul Poliției să îl convingă pe acesta să coboare și să nu recurgă la gestul extrem. După o jumătate de ore de dicuții, bărbatul s-a aruncat în gol. Oamenii legii și pompierii au intervenit propmt și au  tăiat lațul. Acesta intrase în top cardiorespirator, iar salvatorii au început imediat manevrele de resucitare. Părea că îi salvase viața omului, și l-au predat unui echipaj medical care l-a transportat la Spitalul din Curtea de Argeș.

Medicii i-au cusut rănile adânci de pe mâini pentru a opri hemoragia și au decis să îl transfere la Spitalul Județean Argeș. Din nefericire, în comuna Băiculești, la aproximativ jumătatea drumului către SJU, bărbatul a intrat din nou în stop cardio respirator din cauza pierderii masive de sânge, iar medicii nu au mai putut face nimic decât să declare decesul.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.