SIGURANȚA ELEVILOR, CONSTANT ÎNTRE PREOCUPĂRILE POLIȚIȘTILOR ARGEȘENI

0

Polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, ai Serviciului Rutier Argeș, ai Biroului Siguranța Școlară și polițiști specializați în verificarea modului de organizare a pazei, au acționat la unitățile școlare, atât în activități preventive cu elevii, cât și pentru verificarea modului de organizare a pazei la unitățile de învățământ.

Astfel, peste 200 de elevi au fost informați în domeniul rutier și al utilizării internetului, iar 7 unități de învățământ au fost verificate cu privire la organizarea pazei și la măsurile pentru siguranța elevilor, a cadrelor didactive și a patrimoniului unităților școlare.


În ziua de 22 septembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Argeș au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul proiectului desfășurat la nivel european sub denumirea ,,EROII INTERNETULUI”, la Școala Gimnazială Ion Minulescu din Pitești, cu elevii clasei a V-a.

Subiectele abordate de polițiști, alături de măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere și a victimizării pe fondul neatenției participanților la trafic, au fost și cele din care reiese concluzia că ,,Internetul poate să facă victime dacă nu îl folosim corect”.

Proiectul este derulat alături de organizața A.D.F.A.B.E.R., fiind pentru prima dată când un ONG din România reușește să implice compania Google într-un proiect de prevenire. Astfel, acest proiect a ajuns să deschidă porțile școlilor din județul Argeș, fiind disponibil și în mediul on-line, pentru profesori, părinți și elevi ai claselor I-VIII, beneficiarii fiind invitați să participe la un concurs în beneficiul școlii, la link-ul https://adfaber.org/competitia-eroii-internetului/ .


De asemenea, în ziua de 22 septembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Argeș împreună cu polițiștii din cadrul din cadrul Serviciul Rutier Argeș au acționat în cadrul proiectului RoadPol Safety Days, pentru reducerea evenimentelor rutiere cu victime omenești, la Școala Gimnazială Liviu Rebreanu din Mioveni. 120 copii din clasele I-IV, 6 cadre didactice.

În cadrul activității preventive desfășurate cu elevii, au fost prezentate măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere și a victimizării pe fondul neatenției participanților la trafic.

De asemenea, au fost purtate discuții despre pericolele pe care le poate implica utilizarea Internetului, în cadrul proiectului ,,EROII INTERNETULUI”, folosind principiul (și argumentul cel mai solid al unei societăți sănătoase), că ,,Cel mai eficient este să previi, nu să tratezi”.

Un număr de 120 de elevi și 6 cadre didactice au luat parte la activități.


În ziua de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul proiectului ,,Law iS COOL!”, la Școala Gimnazială Purcăreni, din Micești.

au fost prezentate teme privind răspunderea penală și contravențională a minorilor, efectele produse ca urmare a consumului de tutun, alcool, droguri, substante cu efect psihoactiv, precum și modalități de identificare și gestionare a adicțiilor în rândul adolescenților.

La activități au participat 43 de elevi și 4 cadre didactice.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata