Simona Bucura Oprescu: „Acum 100 de ani, într-o zi toridă de 5 august, Marin Preda vedea lumina zilei în Siliștea-Gumești, la o aruncătură de băț de Argeș!”

0

Acum 100 de ani, într-o zi toridă de 5 august, Marin Preda vedea lumina zilei în Siliștea-Gumești, la o aruncătură de băț de Argeș.

Considerat pe drept unul dintre cei mai mari #scriitori români din toate timpurile, Marin Preda și-a tras seva din vatra satului natal, și-a desăvârșit geniul ascultându-și consătenii și glia și a dat viață unui univers literar unic, profund ancorat în realitatea însăși a neamului #românesc și croindu-și un destin unic în Pantheonul literaturii naționale.

Prin viața și creația sa, Marin Preda poate că nu a fost cel mai iubit dintre pământeni, dar a rămas, cu siguranță, unul dintre cei mai valoroși, mai profunzi și mai iubiți prozatori care s-au născut vreodată pe aceste meleaguri.

În continuare, vă invit să citiți un excelent eseu publicat de revista Q Magazine cu privire la viața și opera irepetabilului Marin Preda!

Lectură plăcută!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata