Simona Bucura Oprescu: „Veniturile edililor vor creşte”

Deputatul Simona Bucura Oprescu a susţinut în această săptămână o declaraţie politică, în plenul Camerei Deputaţilor, pe tema majorării indemnizaţiilor primarilor şi a veniturilor personalului care lucrează direct cu proiecte cu fonduri europene nerambursabile.

„O astfel de măsură este menită să stimuleze performanţa şi să creeze premisele pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, un alt obiectiv important pe care USL şi l-a asumat. Iar USL a reuşit să crească semnificativ gradul de absorbţie faţă de guvernările anterioare, dar este loc şi de mai bine. De menţionat faptul că România a reuşit să absorbă, până în prezent, doar 25% din fondurile UE alocate prin intermediul instrumentelor structurale, confom informaţiilor postate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. Pe lângă alte măsuri care se impun, o mai bună stimulare a forţei de muncă direct implicată în procesul de atragere a fondurilor europene este o soluţie care va duce la creşterea gradului de cointeresare a personalului pentru realizarea unor proiecte mult mai bune şi cu şanse mai mari de accesare a fondurilor puse la dispoziţie de către Uniunea Europeană”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Decizia de majorare a veniturilor edililor are menirea de a creşte gradul de responsabilizare a primarilor, precum şi de echilibrare a indemnizaţiilor, în special în mediul rural. Salariile primarilor vor creşte în funcţie de numărul de oameni din localităţile pe care le conduc iar majorarea veniturilor îi priveşte pe toţi primarii, indiferent de culoarea lor politică.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.