Simptome gripă și răceală! Cum facem diferența și când ne prezentăm la medic?

0

Ministrul Sănătăţii a declarat stare de alertă epidemică din cauza numărului ridicat de cazuri de gripă. În momentul de față, spitalele sunt pline de copii cu viroze respiratorii sau gripă. Medicii anunță că trebuie să distingem răceala de gripă prin simptomatologie. Gripa vă surprinde adesea prin rapiditatea cu care apar simptomele și prin cât de gravă poate deveni boala. În mod clasic, gripa debutează cu febră, frisoane, dureri musculare, dureri ușoare de cap și oboseală. Este posibil să vă confruntați și cu alte simptome, precum congestia nazală și tusea.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE! UNUL DINTRE CEI MAI APRECIAȚI JUCĂTORI FC ARGEȘ A REVENIT PE TEREN!

Debutul gripei are loc, de obicei, la aproximativ patru zile de la infectare, iar simptomele durează de obicei între cinci și șapte zile. Pe când o răceală apare treptat și, de obicei, va dura mai mult decât gripa. Răcelile rareori vin însoțite de febră semnificativă, în timp ce tusea este atât un simptom de răceală, cât și unul de gripă. Gripa va provoca o tuse uscată care nu produce mucus.

Este importat de ştiut că durerea în gât, strănutul sau nasul înfundat sunt simptome mai frecvente ale răcelii. Chiar dacă strănutul sau nasul înfundat ar putea însoți gripa, acestea sunt mai frecvente în timpul unei răceli. Durerile musculare sunt foarte frecvente în cazul gripei, dar rare în cazul unei răceli. Dacă vă simțiți epuizați este probabil din cauza gripei.

Simptome gripă:

  • febră
  • frisoane
  • dureri musculare
  • dureri ușoare de cap
  • oboseală

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata