Simptomele care anunță că infecția cu COVID va dura mult timp

Pe măsură ce pandemia de coronavirus se extinde, cercetătorii studiază și află noi detalii despre acest virus. Un studiu recent, realizat de cercetătorii de la Kings College London, a determinat simptomele care anunță o recuperare îndelungată. Potrivit Digi World, persoanele care se confruntă cu oboseală, dureri de cap, dificultăți de respirație, voce răgușită și dureri musculare au intrat în atenția studiului și manifestă Covid-19 de lungă durată.

Studiul a arătat că vindecarea necesită o perioadă mai îndelungată de timp pentru persoanele care manifestă cel puțin 3 dintre aceste simptome. Specialiștii susțin că simptomatologia din primele zile poate oferi indicii asupra perioadei de vindecare.

Dintre cei 4000 de pacienți care au participat la studiu, 190 de persoane au declarat că nu se simțeau bine nici după 8 săptămâni de la infectare, confruntându-se cu simptome persistente. Și mai mult de atât, 100 de pacienți din cadrul cercetării au raportat că după 12 săptămâni de la infectare încă prezentau simptome specifice bolii. De cele mai multe ori, persoanele care manifestă Covid-19 de lungă durată experimentează oboseala persistentă și durerile de cap.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.