Simulare BAC! Ce subiecte au avut elevii la Limba Română?

0

Simulare BAC! Ce subiecte au avut elevii la Limba Română? Astăzi, 27 martie, elevii din toată țara elevii au susținut prima probă a simulării examenului de Bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română.  Subiectele primite de elevii de clasa a XII-a la simularea Bacalaureat 2023, proba scrisă de Limba și literatura română, au avut basmul cult în partea dedicată eseului, la punctul al III-lea, și o poezie la cel de-al II-lea punct, potrivit subiectelor de la profilul umanist obținute de Edupedu.ro. Subiectele de la profilul real sunt, de regulă, structurate pe aceleași cerințe și texte suport, cu mici diferențe.

CITEȘTE ȘI: VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL! COD ROȘU ÎN ARGEȘ!

La Subiectul I elevii au avut un text la prima vedere din Vasile Tițescu – L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu. Pe baza acestuia erau 6 cerințe, 5 cu 6 punte și una cu 20 de puncte. Astfel, primul subiect valora 50 de puncte.

Subiectul al II-lea a avut în prim plan poezia Versuri a lui Tudor Arghezi. Un text de 50 de cuvinte în care să fie comentată relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Doar 10 puncte a avut acest subiect.

Subiectul al III-lea a fost tot unul de „creație“ – elevii au avut de scris un eseu pe tema relației dintre două personaje dintr-un basm cult studiat.

Baremele de corectare și notare vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Marți, 28 martie, elevii de liceu susțin simularea pentru proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata