Simulare Bacalaureat 2024. Mai mulți autori importanți și capitole întregi la matematică s-au scos din programă! Detalii aici!

0

Simulare Bacalaureat 2024. Mai mulți autori importanți și capitole întregi la matematică s-au scos din programă! Detalii aici!

Programa pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024 prevede eliminarea unor conținuturi la Limba română și Matematică. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă vor susține simularea examenului de Bacalaureat 2024 în luna martie. Prima probă susținută de elevii de liceu va fi cea la Limba și literatura română, stabilită pentru data de 4 martie.

În continuare, elevii de clasa a XII-a, respectiv clasa a XIII-a, vor susține proba obligatorie a profilului, pe 5 martie, apoi proba la alegere a profilului şi specializării, pe data de 6 martie. Ultima probă va fi cea Limba şi literatura maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, stabilită pentru data de 7 martie 2024.

Conținuturi eliminate din programa pentru simularea la Limba Română

Programa publicată în Monitorul Oficial prevede eliminarea unor conținuturi la Limba română și Matematică. La Limba și literatura română, pentru simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, este valabilă programa aprobată prin Ordinul ministrului Educației naționale nr. 4.923/2013 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național — 2014. Din programa pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024 la Limba și literatura română sunt exceptate următoarele conținuturi: textul dramatic postbelic; perioada postbelică, autorii canonici: Titu Maiorescu, Eugen Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A AFLAT CINE A BLOCAT LUCRĂRILE LA NOUL STADION DIN PITEȘTI! FIRMA – ABONATĂ LA BANI PUBLICI!

Câteva capitole importante au fost scoase din programă și la matematică

La Matematică, profil mate-info, pentru simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, este valabilă programa aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.430/2014 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național — 2015, cu modificările și completările ulterioare, din care sunt exceptate următoarele conținuturi: capitolul Inele de polinoame cu coeficienți într-un corp comutativ (vezi imaginea din galerie), din capitolul Integrala definită: — Calculul integralelor de forma (vezi imaginea din galerie) prin metoda descompunerii în fracții simple și capitolul Aplicații ale integralei definite.

La Matematică, științele naturii, Pentru simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, este valabilă programa aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.430/2014, cu modificările și completările ulterioare, din care sunt exceptate următoarele conținuturi: capitolul Inele de polinoame cu coeficienți într-un corp comutativ (vezi imaginea din galerie), din capitolul Integrala definită: — Calculul integralelor de forma (vezi imaginea din galerie) prin metoda descompunerii în fracții simple și capitolul Aplicații ale integralei definite.

Lista conținuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat poate fi descărcată AICI.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata