Sindicatul Sanitas-proteste de amploare! Angajații din sănătate pichetează Prefectura!

Sanitas organizează astăzi proteste în totată țara. Sindicaliștii ce creșteri de salarii și au anunțat că vor picheta prefecturile din fiecare județ. Și în Pitești, în aceste momente angajații din sănătate pichetează Prefectura.

 Federaţia Sanitas a demarat o serie de acţiuni pentru susţinerea salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială. Și asta pe fondul apariţiei OUG nr. 226/2020, act normativ prin care creșterile de salarii pentru bugetari sunt amânate.

Sunt organizate pichetări şi mitinguri, de către organizaţiile Sanitas judeţene

Sunt organizate pichetări şi mitinguri, de către organizaţiile Sanitas judeţene, în faţa prefecturilor din întreaga ţara, solicitându-se totodată şi convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi, conform Agerpres.

„Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni.

În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, a analizat situaţia creată de apariţia OUG nr. 226/2020 şi a decis organizarea în următoarea perioadă a unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.  

În funcţie de rezultatul acţiunilor deja programate, Federaţia Sanitas va continua să organizeze forme de protest legale în această perioadă, pentru susţinerea şi soluţionarea revendicărilor membrilor noştri de sindicat”, au spus reprezentanții Sanitas.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.