Singura zonă unde se poate schia în judeţ este situată aproape de Câmpulung

Singura zonă unde se poate schia în judeţ este situată aproape de Câmpulung. Aici găsiţi o pârtie (Pârtia Chilii, Mioarele) care are aproape un kilometru lungime.

Pârtia Chilii este deschisă, iar tarifele de acces sunt 70 lei/ adult şi 40 lei/ copii. Schiuri se găsesc de închiriat la cabana de la pârtie. Sunt în număr limitat şi nu se pot face rezervari, funcţionând pe principiul primul venit – primul servit.

Pârtia nu are nocturnă, în schimb dispune de trei tunuri de zapadă, două ratracuri şi o instalaţie de transport pe cablu (aceasta nu acoperă însă toată lungimea pârtiei, având cam 600 metri). Accesul auto se face de pe DN73 Piteşti-Braşov. La Câmpulung se intră pe DJ737 şi se rulează circa 5 km până la Măţău, de unde se face la dreapta pe DC32 până la pârtie.

În această perioadă, cunoscătorii recomandă pentru ski pârtiile din Poiana Braşov (unde a nins din abundenţă şi condiţiile sunt excelente), respectiv cele de pe Valea Prahovei – la acest moment condiţiile nu sunt ideale, însă pe anumite porţiuni se poate schia.

Pârtia de Schi de la Mățău s-a deschis pentru public, pentru că zăpada a permis amatorilor acestui sport să iasă pe pârtie la distracție. Pârtia de Schi de la Chilii este siuată pe cel mai înalt deal din județul Argeș, pe Mățău ce are o altitudine de 1.017 metri, oferind o panoramă completă asupra orașului Câmpulung dar și a Munților Iezer-Păpușa.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.