Sistemul cu rachete antigrindină va fi extins în toată România! Anunțul ministrului Daea!

0

Sistemul cu rachete antigrindină va fi extins în toată România, a anunțat Petre Daea, ministrul Agriculturii. Oficialul a declarat că s-a luat această decizie pentru combaterea fenomenelor meteorologice din țara noastră, iar sistemul s-a dovedit unul eficient după ce au fost lansate peste 3.000 rachete din din 99 de puncte operaționale aflate în Prahova, Iași, Vrancea, Oltenia, Timiș și Mureș.

Anul trecut au fost cheltuite 86,2 milioane de lei (circa 17,6 milioane de euro) pe aceste rachete antigrindină, adică 78,5 % din bugetul de execuție al instituției. În același document se spune că pe parcursul anului trecut, din aprilie și până în octombrie, au fost lansate 5276 de rachete antigrindină.

Un calcul simplu arată că prețul pentru achiziția și exploatarea operațională a unei singure rachete antigrindină este de circa 3200 de euro. De asemenea, în cadrul aceluiaşi interviu, ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat că sistemul cu rachete antigrindină este foarte eficient și că el se va extinde în perioada următoare .

“Este un sistem atât de eficient încât vrem să-l extindem pentru întreaga suprafață a României”, a declarat Petre Daea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata