Situație alarmantă! Crește numărul copiilor morți în urma acceptării unor provocări pe…

0

Majoritatea reţelelor de socializare cer, teoretic, o vârstă minimă – de 13 ani – a utilizatorilor, dar în realitate sunt folosite de copiii mult mai mici. Și, se pare că, în situația pandemică actuală pe care o traversăm, ”această modă” de folosire a internetului și a rețelelor de socializare de la vârste mult mai fragede a luat amploare.

Folosesc rețelele de socializare de la vârste tot mai mici

Acestea pun, din păcate, presiune asupra copiilor şi a adolescenţilor într-o perioadă a vieţii, când sunt vulnerabili din punct de vedere emoţional. Părinţii trebuie să aibă mare grijă şi să discute permanent cu cei mici. Cu atât mai mult cu cât, multe studii sugerează o creştere a sinuciderilor în rândul tinerilor, asociată cu apariţia acestor mijloace de socializare.

A murit după ce a acceptat o provocare pe TikTok

De aici și până la a ajunge victimele rețelelor de socializare, nu este decât un pas. Recent, o altă fată din Italia a murit pentru că a acceptat o provocare pe TikTok. Copila a fost găsită moartă în baie cu cordonul halatului în jurul gâtului. Familia a rămas îngrozită când a descoperit-o. Adolescenta de 12 ani tocmai le spusese rudelor sale cu o săptămână în urmă că are vise și planuri mari pentru viitor.

Luna trecută o altă fetiță de numai 11 ani a murit în același mod, tot din cauza unei provocari lansate pe TikTok. Agenția italiană pentru protecția datelor a demarat un proces împotriva rețelei de socializare.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata