Situație de criză în Argeș! 100.000 de oameni fără apă curentă! Avarie provocată de cutremur!

0

„Avem o avarie majoră la conducta de aducțiune. În 30 min se oprește apa în tot orașul. Vă rog să vă faceți provizii în această jumătate de oră!” – aceasta a fost informarea primarului municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, postată pe Facebook care a îngrozit aproape o sută de mii de locuitori ai orașului de la munte.

Școli, spitale, instituții, fabrici și mii de apartamente și case au rămas fără apă curentă exact într-o jumătate de oră de la anunțul primarului. Câmpulungenii au dat buluc în magazine și au golit rafturile cu apă plată și minerală. La această oră apa este în continuare oprită deoarcece nu este potabilă. Situația la Câmpulung este una de criză.

„Cel mai probabil conducta a fost dislocată în urma cutremurului de ieri. Avaria e serioasă. Deocamdată nu putem acționa cu utilaje pentru că terenul e argilos și pur și simplu ar rămâne blocate. Echipa a găsit însă o modalitate de lucru. Am încredere.” – asta a declarat ulterior, tot pe Facebook.

La ora 16:00 a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență care este în derulare în aceste momente.

„Fac apel la comercianții din Câmpulung să se aprovizioneze masiv cu apă plată. După ora 17:00 vom ajunge în toate cartierele (revin cu loc și oră) cu apă nepotabilă. Spitalele au suficientă rezervă de apă. Acum ne mobilizăm pentru a remedia avaria, însă cel mai important este să schimbăm atât această conductă cât și cele din oraș. Asta putem face doar prin fonduri europene și în momentul în care se deschide o axă de finanțare vom aplica imediat.

CITEȘTE ȘI: PROFESORUL UNIVERSITAR EUGEN CHELARU-RĂPUS DE O BOALĂ NECRUȚĂTOARE! APROPIAȚII ÎI CUNOȘTEAU SUFERINȚA!

Vă rog să înțelegeți că acestea sunt prioritățile reale. Lucrurile sănătoase, durabile, se fac pornind cu conductele și nu cu asfalt electoral. Nu putem să continuăm în același fel ca până acum și să pretindem rezultate diferite. Când îți cumperi o casă veche începi cu instalațiile nu cu mobila. Sunt convinsă că înțelegeți” a mai spus pe Facebook Elena Lasconi.

Până în acest moment nu se știe când va putea fi reparată conducta și nici prin ce mijloace tehnice, având în vedere terenul argilos.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata