Situație fără precedent! Sute de oameni ajung zilnic la UPU! Simptomele la care trebuie să fim atenți!

0

Valul de viroze este abia la început, spun medicii care sunt disperați ca nu mai fac față sutelor de pacienți cu care se confruntă zilnic. De infecții respiratorii suferă nu doar copiii, ci și adulții. Medicii susțin că este vorba despre o epidemie.  

„Este vorba despre o întoarcere la normalitate. Este un sezon cu infecții respiratorii așa cum aveam înainte de pandemie. Ce avem în plus, în momentele acestea, sunt trei elemente.  Avem și infecții cu SARS CoV 2 și sunt destul de multe cazuri, chiar dacă sunt forme ușoare. Circulația virusurilor în general, virusurile cu transmitere respiratorie, a fost redusă în cei trei ani și atunci clar că ne infectăm într-o mai mare măsură. Sistemul imunitar probabil că nu este la fel de echilibrat, pentru că mulți am trecut prin infecția cu SARS CoV 2.

Măsurile de prevenție cred că le știm cu toții, începând de la regulile de igienă, evitarea zonelor aglomerate, pentru cei vulnerabil să știți că masca este o modalitate de a proteja în momentele în care vorbim de spațiile închise, de mijloacele de transport.

Și sfatul meu ar fi, în momentul în care cineva are o simptomatologie acută, primul lucru pe care să îl facă este să se izoleze. Să nu meargă în colectivitate, să nu meargă la locul de muncă și noi ceilalți să ne ferim atunci când cineva are aceste simptome.”, a explicat medicul infecționist, Adrian Marinescu.

CITEȘTE ȘI: LOVITURĂ URIAȘĂ PENTRU UNELE FIRME! IMPOZITE URIAȘE!

Lunile Ianuarie și Februarie vor fi la fel de complicate

De asemenea, medical infecționist susține că ”lunile Ianuarie și Februarie vor fi la fel de complicate”.

„A nu se înțelege că sunt multe forme severe, cele mai multe sunt forme ușoare. Dar totuși trebuie să fim prudenți pentru că, dintre toți cei care se prezintă în gardă, de exemplu la Matei Balș, aproximativ 250 de prezentări în fiecare zi, asta înseamnă destul de mult pentru că în vârf de pandemie aveam 300, 10% sau 15% au nevoie să fie internați. Pentru că au forme medii sau forme care presupun complicații.

Este adevărat că diagnosticul de gripă se pune ușor, este acea situație care te pune la pat cu o stare generală care se modifică brusc, cu durere de cap, dureri musculare și articulare. Senzația că ai fost bătut. Diagnosticul poate fi pus ușor. Dar dacă vrem să facem diferența între o viroză sau alta viroză decât infecția cu SARS CoV 2, asta este destul de greu să o faci.

Părerea mea este că primul filtru ar trebui să fie reprezentat de către medicul de familie sau medicul pediatru, pentru că jumătate dintre prezentările de la Camera de Gardă ar putea fi rezolvate acasă, cu ajutorul medicului de familie. Lucrurile ar arăta mult mai bine așa.

Din pandemie erau câteva semne care ne trimiteau la Camera de Gardă. Dacă respirația este dificilă, dacă starea generală se modifică brusc, mai ales dacă vorbim de o persoană care are o anumită vârstă, peste 65 sau 70 de ani, un copil foarte mic sau cei care au boli cronice, sigur ca atunci vom ajunge la camera de gardă.”, a mai explicat medical Marinescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata