Situație suspectă la examenul auto în Argeș. Termene bizare la Câmpulung!

0

Situație suspectă la examenul auto în Argeș. Termene bizare la Câmpulung!

Decalaj inexplicabil între termenele pe care le primesc candidații la programarea pentru susținerea examenului de permis (proba traseu) între cele trei centre de examinare din Argeș: Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș. Dacă vrei să susții examenul la Pitești termenul maxim pentru programare este de o lună, la Curtea de Argeș de două, iar la Câmpulung ajunge până la trei luni. De ce aleg sute de candidații să aștepte trei luni? Asta încercăm să aflăm și noi în acest demers jurnalistic.

CITEȘTE ȘI: SUFERINȚA SURDĂ CARE A ÎMPINS-O LA SINUCIDERE PE LAURA. CE SPUN APROPIAȚII?

1200 de candidați pe lună, în medie, sunt examinați la Pitești, 210 la Curtea de Argeș și tot cam atâția la Câmpulung, unde, au loc doar câteva examinări pe lună. Cu toate acestea, deși au posibilitatea să susțină examenul de conducere la Pitești, cei mai mulți dintre candidații care se instruiesc la Câmpulung preferă să aștepte trei luni. Am crezut, inițial, că la Câmpulung examenul este mai ușor însă, rata de promovabilitate este, potrivit surselor noastre, mult mai mică decât la Pitești. Astfel, la o perioadă de programare de circa trei luni, cine nu are succes din prima, încearcă după alte 90 de zile sau după alte 180 zile. Se ajunge în situația în care, atunci când sunt programate examinări la Câmpulung, pe liste, să fie înscriși și câte 120 de candidați într-o singură zi.

Am făcut câteva cercetări printre cei aflați în această situație și am descoperit că nu traseul (aparent mai greoi) din Pitești îi sperie, și nici dificultatea examenului din municipiul reședință de județ. În fapt, se pare că cei mai mulți dintre candidați aleg să susțină examenul la Câmpulung la sfaturile „binevoitoare” ale instructorilor de școli auto. Singurii care au de câștigat dacă cursanții pică examenul, fiindcă sunt nevoiți să mai cumpere niște ore suplimentare.

Nici măcar argumentul potrivit căruia nu se pot pregăti pentru traseul din Pitești nu ține, deoarece școlile de șoferi sunt suficient de dezvoltate încât să aibă mașini cât să activeze în ambele localități, Pitești și Câmpulung.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

 

 

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata