Șoc în lumea Justiției! Fostul deputat Theodor Nicolescu și soția sa – achitați în dosarul ANRP!

0

Fostul deputat Theodor Nicolescu și soția sa au fost achitați de către magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție în odsarul în care fostul demnitar a fost acuzat de abuz în serviciu. După apelul făcut de către procurorii DNA la sentința prin care fostul deputat, soția sa și mai multe nume sonore precum fosta sefă ANRP Ingrid Zaarour, fostul deputat UDMR Marko Attila Gabor, avocatul Constantin Zaharia Lefter și omul de afaceri Horia Simu au fost achitați de către judecătorii de la Tribunalul Argeș, magistrații forului superior au decis să mențină sentința și au constatat că faptele de care sunt acuzați nu există.

In baza art. 421 alin.1 pct.1 lit. b Cod procedura penala, respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, partea civila Statul Roman reprezentat de Ministerul Finantelor Publice si inculpatul Simu Horia impotriva sentintei penale nr. 201/F din 23.10.2020, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala. Constata ca, prin incheierile penale din data de 01.04.2021, respectiv 09.09.2021, s-a luat act de retragerea apelurilor declarate de inculpatii Iuoras Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Catalin, Nicolescu (fosta Barbulescu) Ionela Mirela si Hanu Alexandru Florin impotriva sentintei penale nr. 201/F din 23.10.2020, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala, in dosarul nr. 5266/2/2015.

 

In baza art. 397 alin. 5 C.pr.pen., mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza fata de inculpati. Respinge, ca inadmisibila, cererea de majorare a onorariului formulata de expertii judiciari Catargiu Adela Cezarina, Dunareanu Selaru Raluca Ioana si Petre Marian. Obliga pe apelanta parte civila si apelantul inculpat Simu Horia, la plata sumelor de cate 300 lei, precum si pe apelantii inculpati Iuoras Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Catalin, Nicolescu (fosta Barbulescu) Ionela Mirela si Hanu Alexandru Florin, la plata sumei de cate 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea apelului declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie raman in sarcina statului.

Onorariile cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pentru apelantii intimati inculpati Simu Horia, Iuoras Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Catalin, Nicolescu (fosta Barbulescu) Ionela Mirela si Hanu Alexandru Florin, precum si pentru intimatii inculpati Zaarour Ingrid, Marko Attila Gabor si Zaharia Lefter Constantin, in cuantum de 1253 lei fiecare, raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 21 iulie 2022” se arată în minuta ICCJ.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata