Şoc la Wimbledon. Nadal, distrus de un necunoscut!

Belgianul Steve Darcis a dat lovitura carierei ieri, învingându-l pe Rafael Nadal în trei seturi.

Superstarul spaniol, proaspăt câştigător al turneului de Grand Slam e la Roland Garros, şi care avea doar două eşecuri în acest an, a fost învins clar de suprinzătorul jucător din Belgia, care este pe locul 135 în lume.

Darcis s-a impus sec, în trei seturi, scor 7-6, 7-6, 6-4, după aproape trei ore de joc. Este a doua eliminare în primul tur la Wimbledon pentru Nadal, care are două titluri cucerite în carieră la turneul de Grand Slam de pe iarba londoneză. Anul trecut, Nadal plecase capul în faţa unui alt anonim: cehul Lukas Rosol.

Steve Darcis (29 de ani) are în palmares două titluri ATP, însă niciunul nu este mai strălucitor ca victoria obţinută ieri. „Nimeni nu se aştepta să câştig ieri. Nu ştiu ce să spun. Sunt foarte fericit”, a spus belgianul, adăugând: „Nadal nu a jucat cel mai bun tenis al său, însă pentru mine rămâne una dintre cele mai frumoase victorii”.

Roger Federer l-a zdrobit ieri pe Victor Hănescu, scor 6-3, 6-2, 6-0, începând cu dreptul campania pentru cel de-al optulea titlu la All England Club. „A fost o zi perfectă. Sunt fericit că am trecut de primul tur atât de repede”, a spus elveţianul după partida cu jucătorul român, care a durat o oră şi nouă minute.

Andy Murray, un alt mare favorit în acest an la Londra, s-a impus şi el fără emoţii, scor 6-4, 6-3, 6-2, în faţa neamţului Benjamin Becker. Celălalt român prezent pe tabloul prinicipal la Wimbledon, Adrian Ungur, a fost trimis acasă de francezul Benoit Paire, scor 6-4, 4-6, 6-3, 6-1.

Sorana Cîrstea, singura jucătoare din ţara noastră care a evoluat ieri la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, s-a calificat cu emoţii în runda secundă, învingând-o pe elveţiana Stefanie VOegele, scor 7-5, 7-6.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.