Șoc! Mai mulți medici implicați în scandalul aparatelor medicale luate de la morți! Decizia judecătorilor!

0

Șoc! Mai mulți medici implicați în scandalul aparatelor medicale luate de la morți! Decizia judecătorilor! Parchetul General a anunţat recent că a dispus plasarea sub control judiciar, pe o durată de 60 de zile, a doi medici rezidenţi de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, acuzaţi de luare de mită în dosarul refolosirii stimulatoarelor cardiace luate de la morți.

CITEȘTE ȘI: „AI PLECAT MULT PREA DEVREME!” DOLIU IMENS ÎNTR-O INSTITUȚIE DIN PITEȘTI! 

În mod concret, în perioada noiembrie  2022 – februarie 2023, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, materializate prin acordarea de consultații de specialitate, în cabinetele din cadrul  Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, aceștia au primit diferite sume de bani, cu titlu de mită pentru activitățile prestate.

Printre obligațiile pe care inculpații trebuie să le respecte cât se află sub control judiciar se numără și aceea de a nu mai exercita profesia de medic în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe “Sfântul Spiridon” Iași, precum și în nici o altă unitate medicală din rețeaua de stat. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.„, informează Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Reamintim că medicul cardiolog Dan Tesloianu de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi este cercetat penal, în stare de arest preventiv, pentru abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită. Tot în acest dosar, sunt cercetaţi şi alţi medici de la spitalul din Iaşi, dar şi un fost manager de spital, acuzaţi că l-au ajutat sau i-au furnizat cardiologului Dan Tesloianu stimulatoare cardiace extrase din cadavre, dar și un medic din Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata