Șoc pe piața criptomonedelor! Ce se întâmplă cu Bitcoin!

0

Bitcoin s-a depreciat cu 20% într-o săptămână  iar 400 de miliarde de dolari au disărut de pe piaţă, evaluată în prezent la un pic peste 2.000 de miliarde de dolari. Acest lucru i-a determinat pe unii investitori să se întrebe dacă febra cumpărării criptomonedei, care dura de peste şase luni, nu cumva a început să scadă, relatează AFP.

 Și alte criptomonede s-au depreciat

După bitcoin și alte criptomonede au fost afectate. Ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă, s-a depreciatcu 14% în decurs de o săptămână, iar în prezent valoarează un pic sub 3.400 de dolari. Dogecoin, o criptomonedă care a atras atenţia în ultima perioadă, se îndepărtează de asemenea de vârfurile istorice pe care le-a atins.

”Tendinţa aprecierii s-a estompat acum ceva timp, iar nici măcar veştile bune din ultima vreme nu au permis bitcoin să-şi continue ascensiunea”, subliniază Naeem Aslam, un analist la AvaTrade. Autoritatea americană de reglementare a pieţei, SEC, îi îndemna la începutul lui mai pe ”investitori să înţeleagă faptul că bitcoin este o investiţie foarte speculativă” şi ”să definească nivelul riscului pe care sunt pregătiţi să-l accepte” înainte de a plonja în piaţa criptomonedelor.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata