Șocant! 10 mașini ale Protecției Copilului incendiate! Președintele CJ-amenințări cu moartea!

0

Președintele Consiliului Județean Bacău și familia lui au fost amenințați cu moartea după ce a decis să restructureze mai multe posturi la Direcția Generală pentru Protecția Copilului, instituție aflată în subordinea CJ. Mai mult decât atât, și directorul Protecției Copilului a avut parte de aceleași amenințări, iar 10 mașini ale instituției au fost incendiate.

CITEȘTE ȘI: ACUM! BUTELIE ÎN FLĂCĂRI ÎNTR-O CASĂ DIN ARGEȘ! PERICOL DE EXPLOZIE!

Totul a pornit în urmă cu două luni, iar primul semn de protest a fost incendirea mașinilor instituției. Au urmat mesaje de amenințare la adresa președintelui CJ și a familiei sale. Concret, acestuia I se spunea că dacă nu stopează concedierile și dacă nu numește în câteva zile o anumită persoană pe funcția de director al DGASPC, îi vor fi omorâți copiii după care vor continua, în satul natal, la părinți.

Președintele CJ Bacău a depus imediat plângere la poliție, iar în urma anchetei deschise de poliţişti, un lider de sindicat a fost reţinut. Din cercetări, se pare că  liderul de sindicat a primit ajutor și de la soţia sa, care este şi ea anchetată, după ce a încărcat cartele SIM folosite de bărbat la ameninţări, deşi ştia despre faptele sale.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a transmis recent, printr-un comunicat de presă, că liderul de sindicat și soția sa au fost reţinuți pentru două infracţiuni de distrugere şi patru infracţiuni de ultraj, respectiv pentru complicitate la ultraj.

„În sarcina primului inculpat s-a reţinut că în noaptea de 02.09.2022, respectiv 16.09.2022 ar fi incendiat în total zece autovehicule aparţinând D.G.A.S.P.C. Bacău, iar în cursul zilelor de 29.09.2022, 10.11.2022 şi 16.11.2022 ar fi adresat telefonic ameninţări, în patru rânduri, directorului DGASPC şi preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău, vizându-i pe aceştia şi familiile acestora, în scopul obţinerii demisiei, respectiv a demiterii celui dintâi.

De asemenea, în sarcina inculpatei cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la ultraj s-a reţinut că ar fi achiziţionat un cod de reîncărcare şi două cartele SIM, codul de reîncărcare fiind ulterior folosit pentru încărcarea numărului de telefon prin intermediul căruia autorul, soţul, acesteia, ar fi comis infracţiunile de ultraj din zilele de 10.11.2022 şi 16.11.2022, aspecte cunoscute de aceasta.”, se arată în comunicat.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata