ȘOCANT! Carne de CÂINE și animale moarte vândute drept MIEL! Avertismentul DSV!

Medicii DSVSA trag un semnal de alarmă în legătură cu aprovizionarea pentru masa de Paște și recomandă românilor să cumpere produsele doar din locuri sigure. Medicii veterinari anunță că au apărut din nou comercianți care încearcă să vândă carne de câine pe post de carne de miel.

Avertismentul vine din partea DSVSA Giurgiu care a dat și  câteva exemple de astfel de înșelăciuni: „Nu de puține ori au fost descoperite tentative de trafic al cărnii de câine prin substituirea cărnii de ovine sau chiar de trafic al cărnii provenite de la animale moarte.”, este avertismentul DSVSA Giurgiu.

Pentru a evita astfel de situații, cumpărătorii sunt sfătuiți ca, în cazul cărnii de miel:

  • Să cumpere animale care au capul și organele interne, precum și ștampila oficială de control sanitar, să evite negustorii ambulanți de la marginea drumurilor sau din locuri neamenajate și neautorizate pentru un astfel de comerț.
  • Să nu cumpere carne din piețe sau chiar din măcelării dacă pe carne nu este aplicată lizibil marca de sănătate sau dacă carnea preambalată nu prezintă eticheta de identificare a procesatorului, termenul de valabilitate și mențiunea că a fost controlată sanitar veterinar;
  • Să evite consumul preparatelor din carne comercializate la tonetele volante și grătarele amplasate pe traseele comerciale și turistice aglomerate, întrucât organele sanitar-veterinare nu pot verifica în orice moment compoziția reală a acestor preparate”, a mai precizat DSVSA. Giurgiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.