Șocant! Covrigi cu viermi vânduți la Carrefour!

0

Un bărbat a fost șocat după ce a făcut cumpărăturile la Carrefour și a ajuns acasă cu ele să le desfacă. Printre cumpărături se afla și o pungă de covrigi care, spre surprinderea lui, era plină de viermi. Bărbatl disperat, a mars direct la Protecția Consumatorului unde a depus o reclamație.

Comisarii OPC au făcut controale în urma sesizării și au aplicat trei amenzi contravenționale în valoare totală de 15.000 lei și două avertismente. Totodată, s-a aplica măsura de oprire definitivă de la comercializare a cca 400 kg de materii prime şi produse finite neconforme și s-a propus oprirea temorară a fabricației pe o perioadă de până la șase luni.

În urma controalelor, comisarii au descoperit că acei covrigei eau produși în spații neigienizate și cu ingrediente expirate sau păstrate în moduri neconforme. Covrigii au fost cumpărați de un gălățean din Carrefour Galați.

În urma unei reclamaţii a unui consumator care a cumpărat, de la magazinul Carrefour din cadrul Shopping City Mall Galați, o pungă de covrigei cu viermi, pe data de 12 octombrie 2022, Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfășurat o acțiune de verificare atât la vânzător, cât şi la producător, SC Master Icy Cream SRL din localitate.

 Abaterile de la legislație constatate de comisarii gălățeni, în timpul controalelor, s-au referit la: comercializarea a două loturi de covrigei (din datele de 5.08.2022 şi 26.08.2022) cu data durabilităţii minimale 01.02.2023 şi 22.02.2023 la care s-a constatat prezenţa viermilor, utilizarea, la producţia covrigilor, a unor spaţii necorespunzătoare, neigienizate, precum şi a unor materii prime cu data limită de consum depăşită sau depozitate la temperaturi mai mari decât cele recomandate de producător; existenţa unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea, în lista de ingrediente, a aditivilor utilizaţi utilizarea sării neiodate în procesul de fabricaţie al covrigilor; nerespectarea fluxului de fabricaţie.”, a transmis Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor Galați.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata