Șocant! Cunoscută fabrică de medicamente din România a produs tone de droguri de mare risc pentru toată Europa!

0

Șocant! Cunoscută fabrică de medicamente din România a produs tone de droguri de mare risc! O descoperire șocantă a procurorilor a fost făcută zilele trecute la o fabrică de medicamente deținută de Laurenţiu Huică, fost vicepreședinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente. Concret, procurorii au descoperit că, în loc de medicamente, aici se fabricau, de fapt, droguri de mare risc.

CITEȘTE ȘI: SCANDAL ÎN GĂVANA! POLIȚIȘTI BRUSCAȚI DE PATRU BĂRBAȚI RECALCITRANȚI!

Drogurile care ieșeau din fabrica de lângă București mergeau către cea mai mare rețea de traficanți din Europa. Cum se întâmpla? Din fabrică plecau pastile care erau apoi descompuse şi transformate în stupefiante.

Cum plecau drogurile de mare risc din România?

Practic, în fabrica din Voluntari se produceau medicamane ce conţineau substanţe folosite şi pentru fabricarea drogurilor, preucm efedrina și pseudoefedrina. Potrivit procurorilor, gruparea ar fi distribuit peste 168 de milioane de comprimate care cont efedrină si pseudoefedrină. Vorbim despre aproximativ șapte tone din care ar fi extras cinci tone de substanţe interzise. Valoarea drogurilor se ridică la peste jumătate de miiard de euro. Din Voluntari, au plecat peste 90 de transporturi catre Cehia sau Spania. De aici erau distribuite mai departe în țări precum Polonia, Slovacia și Bulgaria.

Tone de droguri fabricate în loc de medicamente

„A fost folosită o societate românească înfiinţată în jurul anilor ’90, având ca obiect de activitate producţia de medicamente. Rolul societăţii din România a fost de a achiziţiona precursorii şi de a-i îngloba sub forma unui medicament după o formulă care să permită dizolvarea şi extragerea rapidă a substanţelor.”, a declarat Ramona Bolla, purtător de cuvânt DIICOT.

La percheziții, procurorii au găsit 600.000 de euro, trei tone de substanţe periculoase şi cinci milioane de pastile cu efedrină și pseudoefedrină. Atât Laurenţiu Huică, patronal societății, cât și alţi 14 membri ai reţelei, au fost reținuți.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata