Șocant! Polițiști prinși băuți la serviciu!

0

Doi șefi de poliție din Olt au fost găsiți băuți la serviciu, după ce un cetățean a sunat la 112 să anunțe că șeful Postului de Poliție Brâncoveni este în stare de ebrietate, aflându-se în uniformă. La fața locului, s-a deplasat o operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, şeful Postului Brâncoveni se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program.

„La data de 5 decembrie, în jurul orei 16:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că șeful Postului de Poliție Brâncoveni s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice, în sediul postului de poliție. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Din primele verificări s-a constatat faptul că polițistul se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program. În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință.”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Șeful de post a băut cu un alt coleg de la o secție dintr-o localitate vecină. Acesta a fost oprit în trafic, fiind descoperit băut la volanul mașinii de poliție.

„Ulterior, echipa operativă a efectuat un control inopinat al dispozitivului Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa, ocazie cu care, pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejești, a fost identificată o autospecială de poliție. Conducătorului autospecialei i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, fiind continuate cercetările de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș.”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata