Șocant! Proiect întocmit și semnat de un mort la o primărie din Argeș!  Cum s-a descoperit falsul?

0

Un contract atribuit de către Primăria Corbeni în anul 2017 a scos la suprafață mai multe nereguli: acte false, documente incomplete, plăți nelegale și cel mai grav acte înctocmite și semnate de o persoană decedată la avea vreme. Cum a fost posibil? Judiciariștii au început ancheta în urma unei sesizări și au descoperit că în urmă cu șase ani, sub conducerea fostului edil al localității, Virgil-Remo Mateescu, a fost atribuit direct un contract de realizare a unui proiect tehnic pentru o construcție care ar fi urmat să fie construită din bani publici în localitate.

CITEȘTE ȘI: SE ZBATE ÎNTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE! PIETON SPULBERAT DE MAȘINĂ ÎN BASCOV!

Mateescu Virgil-Remo, fostul primar al comunei Corbeni

Contractul a fost semnat între Primăria Corbeni și firma de proiectare din Curtea de Argeș, plata serviciilor a fost făcută, tot din bani publici, dar documentația întocmită de firma respectivă a venit incompletă. Nu se cunoaște dacă s-au făcut demersuri pentru ca situația să fie remediată, cert este că în cursul zilei de ieri, angajații Primăriei Corbeni s-au trezit cu mascații și cu procurorii.

Mai mult, în urma primelor cercetări, s-au găsit și mai multe documente întocmite ilegal. Mai exact, este vorba despre documentele care atestă rezistența în construcții care au fost semnate și ștampilate de o persoană decedată în momentul atribuirii contractului. Potrivit unor surse judiciare, reprezentanții firmei de proiectare au folosit stampila și semnătura inginerului structurist decedat, pe care o aveau în variantp digitală în arhiva societății, iar ulterior au înaintat documentele ca și cum ar fi fost parafate de specialist.

Tot în cursul zilei de ieri, opt persoane au fost aduse la audieri, au mai fost ridicate documente de la alte două firme, iar cercetările continuă pentru a se stabili întreaga activitate infracțională.

„În ziua de 21 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au pus în aplicare două mandate de percheziție, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, conform art. 297, 322 și 323 din Codul Penal.

Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii iulie 2017, reprezentanții unei unități administrativ teritoriale ar fi atribuit un contract de achiziție publică, prin încălcarea principiilor prevăzute de art. 2 din Legea 98/2016 R, către o societate comercială din municipiul Curtea de Argeș. De asemenena, contractul, având ca obiect realizarea unui proiect tehnic, a fost plătit integral de către beneficiar, deși serviciile erau incomplete.

Totodată, reprezentanții societății în cauză ar fi indus în eroare beneficiarul cu privire la autenticitatea a două documente, care atestau că au fost întocmite de către o persoană calificată în specialitatea rezistență în construcții, respectiv că ar fi fost întocmite, semnate și ștampilate de către un inginer specialist, care figura decedat la data întocmirii. De asemenea, reprezentanții societății au emis, în vederea obținerii unui folos material injust, documentele de facturare prin care au atestat realitatea serviciilor prestate, iar ca urmare a acestor activități, beneficiarul a efectuat plata. Valoarea estimată a prejudiciului, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 400.000 de lei. Opt persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări.

Tot pentru administrarea probatoriului, în cursul zilei de 21 martie, polițiștii au ridicat înscrisuri de interes în cauză de la alte 3 societăți comerciale, în baza ordonanțelor emise în cadrul aceluiași dosar penal. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale, administrarea probatoriului și luarea măsurilor legale care se impun” transmite IPJ Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata