Șocant! Și-a dus mașina în service și a rămas fără ea! Mecanicul a vândut-o!

0

Un mecanic și-a rotunjit veniturile peste noapte, metoda folosită nefiind tocmai legală. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, din Constanța, a refuzat să îi înapoieze mașina unui client și, cu ajutorul unui tânăr, a falsificat ștampilele mai multor primării, în încercarea de a valorifica mașina în afara țării. Prejudiciul creat nu era unul deloc de neglijat, mașina clientului valorând 20 mii euro. Doar cu ajutorul polițiștilor păgubitul a reușit să își recupereze mașina.

„La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații. Ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

În fapt, la data de 3 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații. Ulterior, bărbatul,de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării. În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.”, precizează IPJ Constanța.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata