Șocant! Suma uriașă pe care o câștigă un cerșetor la biserică într-o lună! Avertismentul unui cunoscut preot!

0

Șocant! Suma uriașă pe care o câștigă un cerșetor la biserică într-o lună! Avertismentul unui cunoscut preot! Părintele Vasile Ioana, renumit pentru activitatea sa nu doar în parohie, ci și pentru aparițiile TV și online, cu un impact deosebit în rândul românilor de toate vârstele, a dezvăluit recent, sumele colosale pe care le câștigă cerșetorii din fața bisericilor.

CITEȘTE ȘI: DOLIU IMENS ÎN ARGEȘ! A MURIT UN CUNOSCUT AVOCAT!

Preotul Vasile Ioana, în vârstă de 50 de ani, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din București, cunoscut și pentru prezența sa pe rețelele de socializare, unde a reușit să își creeze o comunitate semnificativă, îi sfătuiește pe români să îi ajute pe cei amărâți, dar să nu le mai ofere bani.

„Nu mai dați bani! Dacă dai bani unui om care își cumpără țigări sau băutură, tu încurajezi un păcat”

„E bine să citim câte o catismă din Psaltirea lui David, dar rugăciunea trebuie însoțită de fapte bune. În perioada asta ar trebui ca fiecare dintre noi să dăruim celor care au nevoie.

Sfântul Ioan Gură De Aur spune „Să transpire banul în mâna ta, până îi dai drumul”, mai ales că acum trebuie să fim mai atenți cu bănuțul, nu sunt vremuri ușoare. Spune că, dacă dai bani unui om care își cumpără țigări sau băutură, tu încurajezi un păcat”, a declarat preotul Vasile Ioana, la podcastul Altceva a lui Adrian Artene.

Cât cîștigă un cerșetor la biserică într-o lună?

De asemenea, părintele a dezvăluit sumele colosale pe care le câștigă lunar un cerșetor din fața bisericii și atenționează că nu trebuie să le dăm bani, ci într-adevăr, dacă vrem să ajutăm, să le cumpărăm ce au nevoie.

„De aceea, uite, vine la mine sărmanul. Îi e foame, îi cumpăr de mâncare, dar multe din acele doamne zic: „A, păi…”. Nu mai dați bani! Te simți superior, tu ești mare, el e mic. Mulți vor bani ca să își cumpere alte chestii, și eu am metoda următoare, cumpăr mâncare, dar nu ce vreau eu să îi dau, mă duc la magazin cu 50 de lei și îi cumpăr ce vrea ea!

Vine și spune să își plătească factura, ia factura și plătește-o.În fața industriei ăsteia de cerșetorie, răspunsul este că nu ar trebui să încurajăm cerșetoria din București. Am un cerșetor la biserică, care mi-a zis „Părinte, eu câștig peste 100 milioane pe lună, până la 120 milioane pe lună din cerșit”. Noi nu ar trebui să facem fapta bună cu capul”, a mai precizat părintele Vasile Ioana.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata