Șocant! Sute de persoane înșelate de viceprimar! Prejudiciul, peste un milion euro!

0

Un viceprimar  a fost recent ridicat de Interpol după ce a fost dat în urmărire generală, în SUA, acolo unde fusese iniţial arestat, dar eliberat condiţionat ulterior. Sute de personae au fost înșelate de bărbat iar prejudicial stability de anchetatori se ridică la peste un million de euro.

CITEȘTE ȘI: RĂSCOALĂ LA DACIA! VICELIDER SLD: „REFUZĂM SĂ FIM TRATAȚI DICTATORIAL!”

Concret, este vorba despre  Dorin Racu, viceprimarul comunei Vărădia din județul Caraș Severin, dat în urmărire internațională de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii, Biroul Procurorului General din Louisiana. Victimele vicepremierului sunt din Louisiana, dar și din alte state.

A fost trimis mandatul de extrădare

Mandatul de extrădare a fost emis de judecătorii Curții de Apel Timiș, încă de pe data de 3 Februarie. Autoritățile americane au la dispoziție 10 zile pentru a veni în România, la IPJ Timiș, de unde îl vor ridica pe viceprimar și îl vor duce în America. În România, Racu ocupa funcția de viceprimar al comunei Vărădia din 2020. Pe numele acestuia sunt și alte acuzații, printre care, fals de identitate folosire de bunuri furate și opunerea rezistenței în fața unui organ de poliție din Statele Unite.

„Dorin Racu a fost arestat de Departamentul de Homeland Security pe data de 18 august 2014 pentru mai multe acuzații de fraudă online si prin telefon. El a fost eliberat însă în prealabil. Racu și alții ar fi fraudat sute de victime în Louisiana și în alte state cu peste un milion de dolari. Schema a fost realizată pe site-uri web de anunțuri clasificate, cum ar fi Craigslist și Ebay.

Racu este singurul fugar în acest caz. Dorin Racu este străin ilegal și are legături cu sud-estul regiunii Louisiana, California și New York. Istoricul penal al lui Dorin Racu este format din: furt de identitate, deținere de bunuri furate, fals, spălare de bani și opunere de rezistență în fata unui ofițer.”, relatează presa locală.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata