Șocant! Un cunoscut interlop angajat ca profesor de matematică la un Colegiu!

0

Un cunoscut interlop și-a schimbat de curând „profesia” și s-a angajat la unul dintre cele mai recunoscute Colegii din Turda. Este vorba despre fostul interlop „Balibacea” care de curând s-a angajat ca profesor de matematică la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda. Profesorii au protestat și au intrat în grevă japoneză, mergând la ore cu banderole albe pe brațe, nefiind de acord cu noul lor coleg.

CITEȘTE ȘI: PERCHEZIȚII DE AMPLOARE ÎN ARGEȘ! MII DE LITRI DE ALCOOL ȘI ȚIGĂRI GĂSITE!

Aceștia sunt nemulțumiți de directoarea instituției, pe care o acuză de plagiat și de folosire netransparentă a fondurilor școlii, dar și de noul lor coleg de la catedra de Matematică, cunoscut în oraș pentru trecutul său.

Cine este interlopul „Balibacea”?

Ovidiu Vancea, zis „Balibacea”, a fost reținut în 2012 de procurorii din Cluj pentru că a înșelat mai multe depozite de materiale de construcții, fiind condamnat la acea vreme la cinci ani de închisoare cu executare.Ulterior, bărbatul a atacat sentința, iar în 2015 Curtea de Apel Cluj a majorat condamnarea la 10 ani de închisoare.

Cu aproximativ 8 ani înainte, bărbatul fusese judecat la Curtea de Apel Iași pentru că ar fi ordonat asasinarea unui bărbat. Potrivit procurorilor DIICOT, ar fi ordonat asasinarea unui lider al lumii interlope din Turda. Balibacea și-a pus oamenii să arunce o grenadă într-o pizzerie de la ieșire din Turda, fiind condamnat și atunci la 22 de luni de pușcărie.

Ce spune Inspectoratul Școlar Județean Cluj?

„Conducerea unității, până în acest moment, nu a transmis  în scris  Inspectoratului Școlar Județean Cluj informarea cu privire la declanșarea grevei  japoneze a celor patru cadre didactice care își desfășoară activitatea în colegiu. Precizăm că această grevă  nu a afectat orarul de școală al elevilor și al instituției, potrivit punctului de vedere exprimat de conducerea unității.

Momentan, la nivelul unității de învățământ preuniversitar este în desfășurare procedura de auditare a instituției, iar raportul urmează să fie prezentat în Consiliul de administrație al I.Ș.J. Cluj, în perioada următoare. Potrivit legislației școlare în vigoare, încadrarea cu personal didactic se realizează conform etapelor de mobilitate aferente Metodologiei cadru de mobilitate a  personalului didactic, pentru anul școlar în curs.”, a transmis ISJ Cluj pentru monitorulcj.ro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata