Șoferii beți sau drogați ar putea ajunge la închisoare! Anunțul autorităților!

0

O propunere legislativă inițiată în 2019 revine în atenția parlamentarilor, propunerea fiind făcută de Senatorul PSD, Robert Cazanciuc. Concret, se dorește ca şoferii drogaţi, beți sau fără permis care au provocat un accident mortal să facă închisoare.  Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului, spune că acest proiect de lege vine în memoria Anastasiei, fetiţa care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis.

„În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea. Anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale. Cu alte cuvinte, toţi cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuţi sau drogaţi trebuie să ştie că vor merge direct la închisoare în situaţia în care vor produce un accident rutier soldat cu victime.

O iniţiativă în memoria lui Ciprian, Ion, Gheorghe, Alexandru şi a celor 100 de persoane care au pierit pe şosele din data de 8 iunie 2021 (momentul votului de respingere din Camera Deputaţilor) şi până astăzi, din cauza unor şoferi inconştienţi.”, a anunțat recent pe Facebook, Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata