Șoferii blocați la cabana Capra – verificați de Poliție! Riscă sancțiuni dure!

0

Șoferii care au rămas blocați la cabana Capra în urma avalanșei puternice de seara trecută care a lovit puternic complexul turistic riscă amenzi dure și să rămână fără permis pentru următoarele două luni din cauză că au ignorat faptul că Transfăgărășanul este închis de la kilometru 104 și s-au aventurat până la cabana de la kilometrul 107.

Oamenii legii intervin în aceste momente în ajutorul pompierilor și al jandarmilor pentru evacuarea celor 50 de turiști și a celor zece angajați ai cabanei Capra, ocazie cu care vor face și verificări pentru a stabili cum au ajuns aceștia acolo. În cazul în care se va constata că au încălcat legea, șoferii riscă amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei și li se va suspenda permisul pentru o perioadă de 60 zile.

CITEȘTE ȘI: „NINGE CU LACRIMI ȘI DURERE ÎN SUFLETELE NOASTRE.” MESAJ SFÂȘIETOR DUPĂ MOARTEA FULGERĂTOARE A UNEI APRECIATE ÎNVĂȚĂTOARE!

„În cursul nopții trecute, pe DN7C, km.106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă, în urma căreia au fost avariate mai multe autoturisme și aproximativ  60 de persoane au rămas izolate la cabană. Autoritățile cu atribuții în domeniu sunt la fața locului, pentru a lua măsurile necesare, în vederea evacuării persoanelor.

DN 7C este închis traficului, de la km. 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C,  dar și prin indicator și barieră, la km. 104. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecință.

Conform OUG 195/2002 R, privind circulaţia pe drumurile publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile, nerespectarea de către conducătorul de vehicul a interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public” transmite ISU Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata